Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Mediafax.ro vă prezintă cele mai importante cinci evenimente care au avut loc în weekendul 16-17 august:

1414 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Mii de oameni s-au aşezat încă de dimineaţă la coadă pentru a ajunge să se închine, abia după-amiaza, în altarul Bisericii Sf. Gheorghe cel Nou, singura ctitorie brâncovenească din Capitală, unde a fost marcat, sâmbătă, tricentenarul martiriului Sfinţilor Brâncoveni.

Rusia şi Ucraina s-au pus sâmbătă de acord asupra modalităţilor de pătrundere pe teritoriul ucrainean a convoiului umanitar rusesc, care aşteaptă la frontieră, a anunţat un reprezentant al Crucii Roşii.

Vremea rea de duminică dimineaţă, cu vânt şi cer înnorat, după ce a plouat toată noaptea, a făcut ca plajele să fie aproape goale, turiştii rămânând în camerele de hotel sau plecând spre case, astfel că traficul dinspre staţiunile de pe litoral spre Capitală a început să se aglomereze.

Forţele kurde, susţinute de către aviaţia americană, au preluat controlul, duminică, asupra celui mai mare baraj din Irak, la Mosul, de la jihadişti din cadrul grupării sunnite Statul Islamic (SI), care deţineau controlul asupra acestuia de zece zile, au anunţat duminică oficiali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici