Ce s-ar putea modifica în Codul Muncii şi cum te va afecta!

Deşi autorităţile susţin că nu există încă un document care să conţină modificările care se vor aduce la Codul Muncii, în ministerul de resort se lucrează la asta. Pe lângă propunerile făcute de asociaţiile patronale, la Ministerul Muncii s-au centralizat şi propunerile venite de la inspectoratele teritoriale de muncă, generate de situaţiile întâlnite pe teren.

26 afișări
Imaginea articolului Ce s-ar putea modifica în Codul Muncii şi cum te va afecta!

Ce s-ar putea modifica în Codul Muncii şi cum te va afecta! (Imagine: LaszloRaduly/Mediafax Foto)

Unele sunt legate de mărirea amenzilor pentru munca la negru, pentru neplata salariilor sau pentru nerespectarea zilelor de repaus, altele ţin de acordarea concediilor de odihnă sau de facilităţi privind încheierea de contracte cu durata determinată. ITM-urile justifică modificările prin flexibilizarea raporturilor de muncă. Adică exact ceea ce sindicatele nu vor!

În majoritate, propunerile venite din partea inspectorilor de muncă se referă la o mai bună protecţie a angajaţilor, prin majorarea amenzilor în cazul încălcării legii sau prin introducerea unor prevederi mai explicite pentru a nu se mai crea confuzii în relaţiile de muncă.

Citeşte mai multe despre modificările din Codul Muncii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici