Ce să facem dacă găsim un pui de mamifer sălbatic? Ghid cu sfaturi. Ce ne recomandă salvatorii de la Fundaţia Visul Luanei

  • Odată cu venirea primăverii există riscul, sau şansa, să găsim pui de mamifere sălbatice.
  • Este extrem de important să ne informă şi să ştim cum să reacţionăm corect în astfel de situaţii, de intervenţia noastră depinzând şansele de viaţă ale puilor.
  • Fundaţia Visul Luanei a lansat un ghid de prim ajutor cu informaţii şi explicaţii, util pentru persoanele care găsesc pui singuri.
314 afișări
Imaginea articolului Ce să facem dacă găsim un pui de mamifer sălbatic? Ghid cu sfaturi. Ce ne recomandă salvatorii de la Fundaţia Visul Luanei

Cum salvăm puii? FOTO Visul Luanei/Facebook

„Oficial a început sezonul puilor! Şi nu este o păcăleală de 1 Aprilie!”, scriu salvatorii de la Visul Luanei
 
Pe lângă multitudinea de pui de păsări, odată cu sosirea primăverii foarte mulţi pui din specii de mamifere pot fi întâlniţi în natură: pui de căprioare, veveriţe, arici, iepuri de câmp, lilieci, vulpi şi diverse specii de mustelide (jderi, nevăstuici). În necunoştinţă de cauză, de multe ori, chiar cei care îi găsesc încearcă să îi ajute, dar ajung să le facă mai mult rău, arată specialiştii.
 
Puii sunt luaţi din sălbăticie crezându-se că sunt orfani şi sunt îngrijiţi necorespunzător în casele oamenilor, lucru care îi poate omorî sau compromite şansa reală la o viaţă naturală în sălbăticie.
 
Astfel, salvatorii au creat un grafic cu informaţii simple şi paşi clari care trebuie urmaţi întocmai atunci când oamenii găsesc pui de mamifere sălbatice.
 
FOTO: Visul Luanei/Facebook
 
De asemenea, Fundaţia Visul Luanei au elaborat şi un scurt ghid de prim ajutor cu informaţii şi explicaţii amănunţite, având ca scop luarea celor mai bune decizii pentru binele animalelor.
 

Programul de salvare şi îngrijire a animalelor sălbatice al Fundaţiei este unul gratuit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici