Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020. Premierul Orban a făcut anunţul: Vom căuta o soluţie

Premierul Ludovic Orban a propus, miercuri, decuplarea cuantumului amenzilor de salariul minim printr-un proiect de lege, susţinând însă că se va găsi o soluţie pentru plafonarea punctului de amendă şi pentru anul 2020.

1557 afișări
Imaginea articolului Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020. Premierul Orban a făcut anunţul: Vom căuta o soluţie

Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020. Premierul Orban a făcut anunţul: Vom căuta o soluţie

”Ştiu că este îngheţat. Asta a fost practica de îngheţare, să nu ţină cont de salariul minim. Aici, mai degrabă, aş veni cu un proiect de lege în care să nu mai legăm de salariul minim amenzile, pentru că s-a dovedit că dacă a fost necesară prorogarea timp de doi ani de zile a creşterii amenzilor în funcţie de salariul minim înseamnă că legarea acestor amenzi de salariul minim nu a funcţionat. Vom lua o decizie privitor la această problemă”, a declarat Ludovic Orban

După ce un jurnalist l-a atenţionat că dacă nu se ia rapid o decizie la nivel de guvern, punctul de amendă va creşte automat de la 1 ianuarie 2020, Orban a spus: ”O să găsim o soluţie”.

Punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. Plafonarea la 145 de lei a punctului de amendă s-a produs în 2017 şi 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
amenzi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici