Ce se va întâmpla în cazul în care PSD schimbă OUG cu alocaţiile majorate. Avertismentul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avertizat PSD că dacă vrea să modifice în Parlament OUG privind majorarea alocaţiilor, se va ajunge la oprirea plăţilor pentru copii.

658 afișări
Imaginea articolului Ce se va întâmpla în cazul în care PSD schimbă OUG cu alocaţiile majorate. Avertismentul ministrului Muncii

Violeta Alexandru: Dacă PSD schimbă OUG cu alocaţiile, se opresc plăţile pentru copii

Întrebată vineri la finalul şedinţei de Guvern ce se va întâmpla dacă PSD va modifica în Parlament ordonanţa care prevede creşterea cu 20% a alocaţiilor pentru copii, Violeta Alexandru a declarat că orice intervenţie va duce la blocarea sumelor suplimentare.

„În momentul în care PSD face acest lucru, vor opri plăţile pentru copii, ca să înţelegem care este consecinţa. Începând de sâmbătă, Ordonanţa îşi are aplicare în practică, ne pregătim pentru creşterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea sumelor suplimentare în alocaţie”, a spus Alexandru.

Potrivit acesteia, dacă PSD îşi permite acest lucru şi vrea să nu mai fie acordaţi aceşti bani copiilor doar pentru a face un joc politic, va trebui să răspundă românilor de ce în luna următoare copiii nu vor primi sumele mărite.

„Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanţei înseamnă să blocăm plăţile”, a mai spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că Ordonanţa care prevede majorarea alocaţiilor a fost adoptată în şedinţa de Guvern de vineri. Anterior, ea anunţase că aceasta prevede dublarea etapizată a alocaţiilor pentru copii până în 2022. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alocaţii,
psd,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici