Ce spune astăzi cel care acum 20 de ani scria editorialul intitulat „Fir-ai al naibii, Majestate!"

Deputatul conservator Sergiu Andon, unul dintre criticii fermi ai monarhiei, în perioada anilor '90, autor al unui editorial virulent la adresa acesteia - "Fir-ai al naibii, Majestate!", admite astăzi, într-o declaraţie pentru gândul că anii l-au făcut să fie mai tolerant cu firea lui de republican şi să accepte mai multe compromisuri.

1830 afișări
Imaginea articolului Ce spune astăzi cel care acum 20 de ani scria editorialul intitulat „Fir-ai al naibii, Majestate!"

Ce spune astăzi cel care acum 20 de ani scria editorialul intitulat „Fir-ai al naibii, Majestate!" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nici vechiul meu editorial şi nici titlul său nu au fost legate de persoana Regelui Mihai - pe care îl respect -, ci de un anumit moment istoric, de o anumită conjunctură, despre care mi s-a relatat şi pe care încercam să o stopez. Iar dacă atunci nu s-a întâmplat nimic, pot spune că am reuşit în demersul meu" a explicat Sergiu Andon pentru gândul.

În ceea ce priveşte schimbarea sa de optică, deputatul conservator spune că astăzi se simte dezamăgit de "posibilităţile sistemului republican de a asigura o construcţie morală a societăţii". "Rămân republican, dar apreciez că discuţia despre monarhie nu e nici absurdă, nici desuetă. România a devenit un teritoriu al vulgarităţii neînchipuite la toate nivelele sociale şi politice. În antiteză, Casa Regală, în care este cuprins şi Radu Duda, este o insulă a decenţei, pe care o apreciez foarte mult şi pe care o urmăresc cu atenţie. Îmi doresc să poată influenţa spiritual societatea românească. De aceea, astăzi, pot accepta mai multe compromisuri cu firea mea de republican decât atunci", a mai spus Sergiu Andon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici