Ce spune procurorul de caz despre declaraţiile lui Mihail Boldea

Procurorul de caz din dosarul deputatului Mihail Boldea neagă faptul că ar fi avut vreo discuţie cu acesta în care deputatul l-ar fi informat că vrea să plece din ţară, aşa cum susţine acesta, şi în care magistratul i-ar fi spus: "Pleacă".

1548 afișări
Imaginea articolului Ce spune procurorul de caz despre declaraţiile lui Mihail Boldea

Ce spune procurorul de caz despre declaraţiile lui Mihail Boldea (Imagine:Shutterstock)

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, vineri seară, procurorul care instrumentează acest caz, Sorin Cărare, a infirmat faptul că atunci când Mihail Boldea ar fi fost la DIICOT Galaţi, în 16 martie, ar fi avut o discuţie în care învinuitul să-i spună că pleacă din ţară.

"Nu am văzut interviul respectiv (n.r. - interviul pentru Gândul). Nu a existat o astfel de discuţie (n.r. - cu deputatul Mihail Boldea)", a declarat pentru MEDIAFAX procurorul Sorin Cărare.

Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, că se află în Congo, că avea deja programată plecarea, că a comunicat în 16 martie procurorului de caz acest lucru şi a transmis autorităţilor să nu îl caute, pentru că săptămâna viitoare va veni el în ţară.

  • DIICOT neagă orice discuţie despre plecare pe care ar fi avut-o Boldea cu procurorul de caz

"Negăm orice discuţie de acet gen dintre procuror cu inculpatul. E mai mult decât evident faptul că face parte din strategia sa de apărtare, fiind liber să şi-o facă", a afirmat oficialul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procuror Nadina Spânu.

În 16 martie, Mihail Boldea s-a prezentat la DIICOT-Serviciul Galaţi, care îl cercetează pentru infracţiuni de criminalitate organizată.

Potrivit DIICOT, deputatul Boldea s-a prevalat de dreptul la tăcere, refuzând astfel să fie audiat în dosar, luând însă la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc.

"Mi-au adus la cunoştinţă că sunt pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel, când, legal, ar fi trebuit cerute de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a spus presei, în 16 martie, Mihail Boldea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici