Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării, inaugurată după 10 ani de la începerea lucrărilor/ Investiţia: 15 milioane de euro | VIDEO LIVE

Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării, situată în Masivul Rarău, va fi inaugurată sâmbătă, după 10 ani de la începerea lucrărilor. Investiţia ajunge la 15 milioane de euro.

15151 afișări
Imaginea articolului Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării, inaugurată după 10 ani de la începerea lucrărilor/ Investiţia: 15 milioane de euro | VIDEO LIVE

Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării, inaugurată după 10 ani de la începerea lucrărilor/ Investiţia ajunge la 15 milioane de euro

VIDEO LIVE AICI 

Pârtia din Masivul Rarău, de dificultate medie, are o lungime de 2.850 de metri, instalaţie de telegondolă şi 9 tunuri de zăpadă, iar pentru a fi funcţională s-au investit 15 milioane de euro, cei mai mulţi de la Ministerul Turismului.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că pârtia de schi din Masivul Rarău va fi inaugurată în prezenţa ministrului Turismului, Bogdan Trif.

„Pârtia are o lungime de 2.850 metri, dificultate medie şi este dotată cu instalaţie de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie şi maşină de bătut zăpada”, spune primarul din Câmpulung Moldovenesc.

Investiţiile în zona pârtiei se ridică la 15 milioane de euro, fiind cele mai importante în domeniul turismului din zona Moldovei.

90 la sută din finanţare a venit de la bugetul de stat, prin Ministerul Turismului.

Sâmbătă se dă în folosinţă doar tronsonul 1 al pârtiei, cel care are lungimea de 2.850 de metri. Pârtia întreagă are 4.490 de metri lungime, dar tronsonul 2 nu se poate executa până când nu va fi scos din fondul forestier, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din turism. Chiar şi aşa, tronsonul 1 poate funcţiona independent de tronsonul 2, iar pârtia inaugurată este a cincea cea mai lungă din ţară.

Pentru a doua etapă a proiectului, Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc trebuie să facă demersurile necesare pentru scoaterea definitivă din fondul forestier a tronsonului 2, pentru aceasta fiind necesară aprobarea prin HG a planului de management al Rezervaţiei Naturale Munţii Rarău – Gimalău, deoarece, din cele peste 13 hectare, 10,5 sunt amplasate în Rezervaţia Naturală Munţii Rarău Giumalău.

Turiştii care ajung de sâmbătă pe pârtia de schi din Rarău şi vor să facă o singură urcare şi coborâre cu telegondola vor plăti 15 lei, dar cei care au de gând să petreacă mai mult timp în zonă şi să se bucure de sporturile de iarnă pot achiziţiona cartele cu puncte pentru telegondolă, preţurile fiind cuprinse între 55 de lei şi 390 de lei.

De asemenea, turiştii au posibilitatea achiziţionării de tichete de la o zi la cinci zile, preţurile fiind între 100 şi 400 de lei, dar şi tichete pentru un sezon întreg de schi, pentru 2.500 de lei.

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc au început în urmă cu zece ani şi ar fi trebuit finalizate în 2012, însă proiectul a fost oprit din lipsa resurselor financiare. În septembrie 2016 lucrările au fost reluate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici