Cea mai scăzută temperatură din acest anotimp: minus 7,2 grade Celsius, la baza Pasului Tihuţa

Temperatura a scăzut, joi, până la minus 7,2 grade Celsius, la baza Pasului Tihuţa care face legătura între Transilvania şi Moldova, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din acest anotimp.

394 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din acest anotimp: minus 7,2 grade Celsius, la baza Pasului Tihuţa

Cea mai scăzută temperatură din acest anotimp: minus 7,2 grade Celsius, la baza Pasului Tihuţa (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, joi dimineaţă s-au înregistrat minus 7,2 grade Celsius la Valea Străjii, punct de măsurare de la baza Pasului Tihuţa şi minus 5,4 grade Celsius la Rodna.

Temperaturi scăzute au fost, de altfel, în tot judeţul. La Miţa s-au înregistrat minus 4 grade Celsius, la Mureşenii Bârgăului minus 3,8 grade C, la Bistriţa minus trei, iar la Rebrişoara minus 2,5 grade Celsius.

În noaptea de miercuri spre joi au căzut precipitaţii mixte în Pasul Tihuţa sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cantitatea totală de precipitaţii înregistrată fiind de 1,8 litri/mp în 24 de ore. De altfel, zăpada căzută miercuri dimineaţa în Pasul Tihuţa nu s-a topit decât pe porţiuni.

DN 17 leagă Transilvania de Moldova prin Pasul Tihuţa situat la 1.200 de metri altitudine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici