Cea mai scăzută temperatură din acest sezon: - 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon s-a înregistrat, luni dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 25 de grade Celsius.

33 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din acest sezon: - 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon: - 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc (Imagine: Raul Stef /Mediafax Foto)

"Astăzi de dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.), în jurul orei 8.00, la Staţia Meteo Miercurea Ciuc am consemnat minus 25 de grade Celsius. Este cea mai scăzută temperatură din acest sezon. Temperatura s-a menţinut timp de o oră, după care atmosfera a început să se încălzească", a declarat meteorologul Gyorfi Tunde.

Dimineaţa a fost geroasă şi în celelalte localităţi din judeţul Harghita, cu temperaturi de minus 24 de grade Celsius la Joseni, minus 23 de grade Celsius la Topliţa şi minus 13 de grade Celsius la Staţia Meteo Bucin.

Potrivit sursei citate, de luni vremea va începe să se încălzească, marţi de dimineaţă temperaturile urmând să fie cuprinse între minus 10 şi minus 3 grade Celsius.

Minima absolută a lunii decembrie în judeţul Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1998, în vreme ce maxima absolută înregistrată în decembrie a fost de 16,8 grade Celsisus, în 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici