Cei aproximativ 8.500 de angajaţi ai SNLO revin luni la lucru

Cei aproximativ 8.500 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia revin luni la lucru, din vacanţa de iarnă, în condiţiile în care livrările de cărbune rămân destul de scăzute pentru această perioadă, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul general Daniel Burlan.

18 afișări
Imaginea articolului Cei aproximativ 8.500 de angajaţi ai SNLO revin luni la lucru

Cei aproximativ 8.500 de angajaţi ai SNLO revin luni la lucru (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Conform acestuia, SNLO are, în prezent, în depozite, peste 500.000 de tone de cărbune, volumul stocurilor fiind în ajunul Crăciunului de circa 670.000 de tone. Burlan afirmă că livrările de cărbune au fost sub aşteptările conducerii Societăţii Lignitului.

"Complexul Energetic Rovinari nu ne-a luat nici măcar o tonă în această perioadă, iar cei de la Turceni ne-au cerut undeva între 4-6.000 de tone zilnic, ceea ce este foarte puţin. Nici cei de la RAAN Drobeta Turnu Severin nu au luat cărbune în această perioadă, iar la CET Govora începem livrările de abia de acum încolo", afirmă Burlan.

Directorul general al SNLO afirmă că societatea are o producţie estimată de 14 milioane de tone de cărbune, la nivelul anului trecut, în condiţiile în care producţia estimată în 2009 a fost de 18 milioane de tone, iar livrările au fost mult sub cele planificate.

Minerii din Oltenia au fost în anul 2009 în concedii de odihnă obligatorii şi în şomaj tehnic, circa 450 dintre ei fiind disponibilizaţi la cerere.

Angajaţii SNLO au întrerupt lucrul în Ajunul Crăciunului, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar nu au revenit la lucru pe 4 ianuarie, ci au rămas în concediu obligatoriu acasă timp de o săptămână, din cauza cererii scăzute de cărbune.

Directorul general Daniel Burlan crede că situaţia respectivă putea fi evitată dacă SNLO ar fi fost înglobată până acum într-o companie energetică în care să fie incluse şi termocentralele care beneficiază de cărbunele său.

"Noi credem că ELECTRA rămâne o soluţie pentru situaţiile de acest gen. Altfel s-ar fi rezolvat problemele dacă şi minerii şi energeticienii erau sub o singură administraţie", afirmă Burlan.

Guvernul a anunţat că va înfiinţa în perioada următoare două companii energetice regionale, Electra şi Energetica, în cadrul lor urmând să fie reunite termocentrale şi exploatări miniere, alături de diferite hidrocentrale şi Nuclearelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici