Cei care nu completează formularul în avion sau îl completează greşit vor răspunde penal

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, luni, că persoanele care nu completează, în avion, formularul privind starea de sănătate sau îl completează greşit vor răspunde penal.

552 afișări
Imaginea articolului Cei care nu completează formularul în avion sau îl completează greşit vor răspunde penal

Cei care nu completează formularul în avion sau îl completează greşit vor răspunde penal (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că persoanele care nu vor completa corect formularele sau care nu le vor completa deloc intră sub incidenţa Codului penal, fiind vorba de încălcarea dispoziţiilor articolelor 308, 180 - 184 şi 179.

Potrivit articolului 308, privind zădărnicirea combaterii bolilor, "nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor molipsitoare, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă".

Articolele 180 - 184 se referă la incriminările în caz de vătămare corporală, iar art.179, la determinarea sau înlesnirea sinuciderii.

Bazac a mai spus că de al 1 iunie se instituie curse directe pe relaţia SUA - România la care vor fi introduse echipe de triaj pentru triajul epidemiologic al pasagerilor.

Pentru celelalte curse, vor fi menţinute procedurile aplicate în perzent, dar va fi un flux special la ghişee pentru SUA, Mexic, Canada, unde vor fi completate, oligatoriu, formulare de intrare în ţară, a mai spus ministrul Bazac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici