Cei care vor să parieze online la jocuri de noroc o vor putea face şi la firme înregistrate în România

Persoanele pasionate de jocuri de noroc vor putea paria online şi la firme înregistrate în România, Ministerul Finanţelor Publice elaborând un proiect de act normativ care modifică normele legislaţiei privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

136 afișări
Imaginea articolului Cei care vor să parieze online la jocuri de noroc o vor putea face şi la firme înregistrate în România

Cei care vor să parieze online la jocuri de noroc o vor putea face şi la firme înregistrate în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legislaţia românească nu permite în prezent, dar nici nu interzice, jocurile online transfrontaliere, însă nu permitea organizarea jocurilor online de către companii din România.

Noile norme de reglementare dau posibilitatea organizării în România de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, telefonie fixă şi telefonie mobilă.

Pentru organizarea jocurilor de noroc online, firmele trebuie să plătească o taxă de 10% din încasări, dar nu mai puţin de 400.000 de lei dacă jocul este de tip bingo sau 5% din încasări, dar nu mai puţin de 250.000 lei dacă jocurile sunt în cotă fixă (pariuri).

Celelalte tipuri de jocuri de noroc online sunt taxate cu 1,5% din venituri, dar cel puţin 400.000 lei.

Documentul prevede că pentru jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii online sau telefonie, procentul de premiere din totalul rulajului încasărilor va fi de minimum 60% şi maximum 80% şi va fi constituit pe fiecare joc obişnuit, cu excepţia jocurilor la care se acordă premii speciale, atunci când se va respecta doar procentul minim.

Pentru a intra în vigoare, noile norme trebuie să fie aprobate de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici