Cei doi studenţi de la Medicină acuzaţi de uciderea unui bărbat au fost arestaţi - VIDEO

Cei doi studenţi în vârstă de 20 de ani de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara care l-ar fi ucis pe bărbatul al cărui cadavru a fost găsit tranşat au primit, duminică seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

351 afișări
Imaginea articolului Cei doi studenţi de la Medicină acuzaţi de uciderea unui bărbat au fost arestaţi - VIDEO

Cei doi studenţi de la Medicină acuzaţi de uciderea unui bărbat au fost arestaţi

Cei doi tineri au fost duşi duminică, în jurul orei 18.00, la Tribunalul Timiş, iar judecătorul Radu Herciu a dispus arestarea lor preventivă pe 30 de zile, începând din aceeaşi zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul, Sergiu Florea, a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar tânăra, Carmen Bejan, pentru complicitate la omor.

Avocaţii ambilor tineri au declarat imediat recurs la decizia Tribunalului Timiş.

Tânărul, ale cărui rude nu au fost prezente în sala de judecată, a cerut ca instanţa să îi contacteze pe bunicii săi pentru a-i informa despre arestare.

La rândul lor, părinţii tinerei au declarat, la ieşirea din sala de judecată, că fiica lor este nevinovată.

Cei doi riscă pedepse cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.

Probele strânse până acum de procurori arată că bărbatul al cărui cadavru a fost găsit în portbagajul unei maşini din faţa unui cămin studenţesc din Timişoara a fost ucis cu 50 de lovituri de cuţit de tânărul de 20 de ani, student la Medicină, iar la tranşarea cadavrului a participat şi fata.

Video Stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Mihaela Pop, a spus că studenta implicată în acest caz susţine că nu ea l-a omorât pe bărbat, ci prietenul său, iar probele de până acum tind să confirme declaraţia acesteia.

"Pe fondul unor neînţelegeri intervenite între victimă şi inculpat cu privire la suma de bani pe care victima urma să i-o plătească inculpatei pentru prestaţiile sexuale ale acesteia, inculpatul i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri de cuţit în zona toracelui. Din raportul medico-legal preliminar rezultă că sunt aproximativ 50 de plăgi lovite şi înjunghiate la nicelul toracelui şi al inimii", a declarat Mihaela Pop.

Potrivit acesteia, după ce bărbatul a murit, cei doi suspecţi i-au tăiat picioarele, pe care le-au pus într-o pungă, apoi au transportat trupul ciopârţit al victimei la maşina acesteia, cu intenţia de a părăsi locul faptei şi a scăpa de cadavru prin incendiere. Bărbatului i-a fost pus un căluş în gură, iar mâinile i-au fost legate.

"Împreună au tranşat apoi victima. Din declaraţiile lor rezultă că fiecare a tăiat câte un picior al bărbatului, au împachetat victima într-o geantă şi în pungi, pe care le-au cumpărat în prealabil, împreună, de la un magazin, şi au depozit-o în portbagajul propriului autoturism cu intenţia de a o incendia”, a spus sursa citată.

Tânăra de 20 de ani, Carmen Bejan, studentă în anul al doilea la Universitatea de Medicină din Timişoara, le-a mai spus procurorilor că a fost ameninţată de tânăr pentru a o determina să participe la crimă.

"Ea declară că din cauza faptului că el a ameninţat-o, s-au hotărât împreună să scape de cadavru. Ea spune că băiatul a ameninţat-o să nu declare nimic la Poliţie şi să nu cheme Poliţia”, a spus Pop, precizând că tinerii au tranşat cadavrul bărbatului cu acelaşi cuţit cu care acesta fusese ucis.

Conform acesteia, planul celor doi nu a putut fi pus în aplicare deoarece maşina bărbatului avea schimbător de viteze automat şi niciunul nu a putut să o pornească.

Mihaela Pop a adăugat că la audieri cei doi au încercat să dea vina unul pe celălalt.

Conform sursei citate, tânărul de 20 de ani, Sergiu Florea, a luat legătura cu bărbatul în vârstă de 65 de ani, Trifu Schrottu în urma unui anunţ din ziar şi l-a pus pe acesta în legătură cu fata, pentru a întreţine cu aceasta relaţii sexuale pentru o sumă de bani. Tânăra se înţelesese cu victima să întreţină relaţii sexuale contra sumei de 500 de euro. Fata le-a spus procurorilor că prietenul său avea nevoie de bani, în timp ce acesta a spus că tânăra este cea care ar fi avut nevoie de bani.

Din declaraţiile date de tânără în faţa procurorilor a reieşit că aceasta nu a mai apucat să întreţină relaţii sexuale cu victima, cei doi fiind găsiţi dezbrăcaţi în camera de cămin de către tânăr, care a luat un cuţit şi l-a atacat pe bărbat. După ce bărbatul a murit, cei doi studenţi i-au tăiat picioarele, pe care le-au pus într-o pungă, apoi au transportat trupul ciopârţit al victimei la maşina acesteia, cu intenţia de a părăsi locul faptei şi de a scăpa de cadavru prin incendiere. Bărbatului i-a fost pus un căluş în gură, iar mâinile i-au fost legate.

Conform sursei citate, planul celor doi nu a putut fi pus în aplicare deoarece maşina bărbatului avea schimbător de viteze automat şi niciunul nu a putut să o pornească.

La rândul său, studentul le-a spus procurorilor că după ce a intrat în camera de cămin Carmen Bejan a luat cuţitul şi l-a omorât pe bărbat. El a mai spus că o cunoaşte pe tânără de mai mult timp, însă abia în ultima perioadă se îndrăgostise de ea.

Avocata tinerei arestate susţine că aceasta a fost determinată de prietenul ei să se prostitueze

Avocata studentei arestate, a declarat, duminică seară, că aceasta a început să se prostitueze în urmă cu două sau cu trei săptămâni, la insistenţele prietenului său, şi că acceptase acest lucru "din dragoste" pentru tânăr.

"Ei doi sunt împreună din martie, a fost prima ei dragoste şi ultima. El a convins-o să se prostitueze şi, din dragoste pentru el, ea a acceptat. Din câte am înţeles, el îşi dorea bani ca să cumpere o maşină", a declarat avocata Claudia Cândea.

Potrivit acesteia, tânăra a avut doar doi clienţi, cel de-al doilea fiind bărbatul omorât.

Avocata a adăugat că tânăra nu îşi explică de ce prietenul ei, care ar fi trebuit să aştepte la uşă până când relaţiile sexuale cu bărbatul de 65 de ani s-ar fi consumat, a năvălit în cameră peste ea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici