Cei mai frumoşi câini se întrec la Cluj. La Expoziţia Chinologică Internaţională sunt şi concurenţi străini

  • Câinii concurează pentru premiul de cel mai bun al rasei, dar şi al expoziţiei.
  • Înainte de concurs, câinii trec pe la SPA, unde sunt toaletaţi ca la carte.
  • Cu cât au mai multe premii, cu atât sunt mai valoroşi ei şi puii lor.
4088 afișări
Imaginea articolului Cei mai frumoşi câini se întrec la Cluj. La Expoziţia Chinologică Internaţională sunt şi concurenţi străini

Cei mai frumoşi câini se întrec la Cluj. La Expoziţia Chinologică Internaţională sunt şi concurenţi străini

Peste 300 de câini din toată Europa se întrec în frumuseţe la Cluj, la Expoziţia Chinologică Internaţională.

Printre ei se află şi Honey Bunny, o căţeluşă din rasa Yorkshire Terrier de doar 1 an şi 3 luni. Ca să fie prezentabilă, stăpâna i-a îndreptat părul cu placa şi i-a pus fundă roşie. Aşa a reuşit să ia deja două premii de cel mai bun câine al rasei.

„Pregătirea la un yorkshire durează până să înceapă competiţia, luni de zile. Coafura cât durează? Până să intrăm în ring cel puţin jumătate de oră.  Are un păr foarte mătăsos şi dacă nu este pieptănat, atunci se înoadă repede. Am ajutat şi cu placa un pic”, a spus Szabo Eva, crescător de câini.

Pe podium a urcat astăzi şi Hanno, un ciobănesc german, considerat de arbitrii ca fiind cel mai bun exemplar al rasei. A primit şi o recompensă pentru asta: o joacă cu mingea lui preferată.

„Eu cresc ciobăneşti germani de 20 de ani. De ce credeţi că a câştigat astăzi? Pentru că este foarte corect şi are o mişcare foarte bună. Cu el lucrăm de mic de la 6 săptămâni, aşa că nu a fost complicat”, a afirmat Călin David, crescător de câini.

La competiţia chinologică de la Cluj au venit câini din toată ţara, dar şi din Suedia, Germania, Portugalia sau Spania, în speranţa că vor fi premiaţi. Cu cât au mai multe diplome, cu atât sunt mai valoroşi ei şi puii lor. Ca să îi pregătească de concurs, stăpânii lor plătesc până la 500 de euro pe lună, iar pregătira începe de când se nasc.

„Comparativ cu anii trecuţi, avem în medie 330 de participanţi înscrişi, faţă de 600-700. Câinii înscrişi tânjesc în primul rând pentru obţinerea dreptului de montă”, a declarat Andras Mako, preşedinte Asociaţia Chinologică Cluj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici