Cei mai mulţi muncitori străini, marea majoritate asiatici, vin în România pe poziţia de demolator

În 2022, la nivelul structurilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au fost acordate 108.930 de avize de angajare pentru lucrători străini.

1562 afișări
Imaginea articolului Cei mai mulţi muncitori străini, marea majoritate asiatici, vin în  România pe poziţia de demolator

Flickr

Cele mai numeroase au fost pentru funcţia de muncitor necalificat la demolarea clădirilor - aproape 14.000.

Cele aproape 109.000 de avize pe care instituţia le-a acordat anul trecut au fost eliberate la solicitarea a 9.475 de angajatori, persoane fizice sau juridice, şi au vizat 937 de ocupaţii prevăzute de Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR), potrivit Zirului Financiar.

Ţările de origine pentru care au fost eliberate avize de angajare au fost în număr total de 124, iar topul pentru principalele ţări de origine este format din Bangladesh (29.525 de avize), Nepal (18.653), Pakistan (13.273), Sri Lanka (12.092), urmate de India, Turcia, Vietnam, Egipt, Maroc, Tadjikistan şi altele.

Această situaţie se explică prin faptul că piaţa construcţiilor se confruntă în continuare cu lipsa acută a mâinii de lucru, mulţi români preferând să lucreze în străinătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici