Cei patru membri ai grupării Giuleşti, arestaţi de Tribunalul Vâlcea

Cei patru membri ai grupării Giuleşti, specializată în tâlhării şi furturi din bancomate, au fost arestaţi de Tribunalul Vâlcea, care a emis, marţi noaptea, mandate pentru 29 de zile.

189 afișări
Imaginea articolului Cei patru membri ai grupării Giuleşti, arestaţi de Tribunalul Vâlcea

Cei patru membri ai grupării Giuleşti, arestaţi de Tribunalul Vâlcea (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Cei doi lideri ai grupării Giuleşti, Dumitru Păncescu şi Adrian Stancu, şi locotenenţii acestora, Claudiu Marius Fieraru şi Dorinel Ionel Lăzărică, au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului instanţei supreme, care au cerut Tribunalul Vâlcea arestarea preventivă a acestora.

Procurorii de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române îi acuză pe Dumitru Păncescu, zis "Miki", şi Adrian Stancu, zis, "Mituş" de două fapte de tâlhărie, tentativă la furt calificat, tentativă la tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pe Claudiu Marius Fieraru anchetatorii îl acuză de trei fapte de tâlhărie, tentativă la furt calificat, tentativă la tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor iar pe Dorinel Ionel Lăzărică de complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie.

Potrivit anchetatorilor, în intervalul aprilie - noiembrie 2010, cei patru, având feţele acoperite cu cagule, au pătruns pe timpul nopţii, prin efracţie, în sediul unor firme sau agenţii bancare de unde au sustras sume de bani cuprinse între 30.000 şi 160.000 de lei, depozitate în ATM-uri pe care le forţau prin tăierea balamalelor.

Totodată, aceştia au furat diferite bunuri, precum telefoane mobile, o unitate de calculator, mai multe pistoale cu muniţia aferentă aparţinând paznicilor unora din unităţile menţionate, pe care i-au deposedat prin violenţă.

Unele fapte au rămas în forma tentativei deoarece, în cursul comiterii infracţiunilor, inculpaţii au fost surprinşi fie de paznici, fie de organele de poliţie, precizează procurorii.

Anchetatorii menţionează că probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, anterior, cei patru au fost trimişi în judecată pentru fapte similare, aspect ce demonstrează persistenţa infracţională a acestora şi că pericolul pentru ordinea publică rezultă şi faptul că infracţiunile pentru care sunt cercetaţi în prezent au fost comise la scurt timp după ce au fost lăsaţi în libertate în celelalte dosare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici