Cei trei poliţişti şi jandarmul din Timiş, care au confundat doi bărbaţi cu infractori şi apoi i-au bătut, au fost trimişi în judecată

Cei trei poliţişti şi un jandarm din judeţul Timiş care, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, au bătut doi bărbaţi pe care i-au confundat cu infractori, în timpul unei operaţiuni, au fost trimişi, marţi, în judecată, transmite corespondentul Mediafax.

583 afișări
Imaginea articolului Cei trei poliţişti şi jandarmul din Timiş, care au confundat doi bărbaţi cu infractori şi apoi i-au bătut, au fost trimişi în judecată

Cei trei poliţişti şi jandarmul din Timiş, care au confundat doi bărbaţi cu infractori şi apoi i-au bătut, au fost trimişi în judecată

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei trei poliţişti şi un jandarm din judeţul Timiş, aflaţi în arest la domiciliu, au fost trimişi în judecată, după ce procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au finalizat cercetările.

Este vorba de Gavrilă Alexandru-Eugen, subofiţer jandarm în cadrul unei unităţi militare din Timişoara, Ţicu Darin, Necula Marius-Gelu şi Gruber Alexandru, angajaţi în cadrul IPJ Timiş, care au fost trimişi în judecată pentru purtare abuzivă şi vătămare corporală.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în data de 22 noiembrie, pe raza localităţilor Urseni – Moşniţa Nouă, din judeţul Timiş, în timpul unei operaţiuni de prindere a unui urmărit general, o maşină în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizată de acesta a fost oprită în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune.

“După somaţiile verbale ale poliţiştilor, cele două persoane ce se aflau în maşină – nefiind niciuna urmăritul general - au fost imobilizate de poliţişti, ulterior asupra lor exercitându-se acţiuni violente de către cei patru inculpaţi”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Concret, una dintre victime a fost lovită de mai multe ori cu piciorul, în timp ce era imobilizată de către Gavrilă Alexandru Eugen. Totodată, Ţicu Darin a imobilizat una dintre victime şi a lovit-o cu pumnul şi cu un baston metalic, iar pe cealaltă victimă, care era imobilizată prin încătuşare cu mâinile la spate, care fusese deja lovită de ceilalţi inculpaţi, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, Necula Marius i-a lovit pe ambii bărbaţi. Pe unul cu picioarele, în timp ce era întins pe sol şi imobilizat, iar apoi l-a ridicat şi l-a proiectat cu faţa de asfalt, iar pe celălalt l-a lovit cu picioarele şi cu pumnul în zona feţei, în timp ce îl imobiliza la sol. Totodată, şi Gruber Alexandru a lovit un bărbat cu pumnii şi cu un baston telescopic, iar pe celălalt bărbat nevinovat l-a lovit cu bastonul peste picioare, în timp ce era întins la sol şi imobilizat.

“Ulterior comiterii actelor de violenţă de către cei patru inculpaţi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secţie de poliţie din Timişoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravării stării de sănătate, cele două victime au fost internate la spital, fiind supuse intervenţiilor chirurgicale de urgenţă. Potrivit evaluărilor medico-legale efectuate, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu şi/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale şi le-au pus viaţa în primejdie, una suferind şi pierderea unui organ (splina)”, arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Tribunalului Timiş.

Bărbatul căutat de poliţişti a fost prins câteva ore mai târziu de la producerea incidentului la Salonta, judeţul Bihor. Pe numele bărbatului, Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru comiterea infracţiunilor de comiterea unui grup infracţional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici