Cei trei sirieni acuzaţi că au scos ilegal din România sume mari de bani au fost arestaţi

Cei trei cetăţeni sirieni acuzaţi că au scos ilegal din România sume mari de bani, de provenienţă ilicită, obţinute de la cetăţeni chinezi şi arabi rezidenţi în România, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţiile de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani.

139 afișări
Imaginea articolului Cei trei sirieni acuzaţi că au scos ilegal din România sume mari de bani au fost arestaţi

Cei trei sirieni acuzaţi că au scos ilegal din România sume mari de bani au fost arestaţi

Tribunalul Bucureşti a emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Davood Suleyman Khah, Yakhni Abdulkader şi Mohundes Mohamed, zis Bashar, care fuseseră reţinuţi, joi, de procurorii DIICOT.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cei trei cetăţeni sirieni sunt acuzaţi de apartenenţă la o grupare infracţională care a transferat din România sume mari de bani, de provenienţă ilicită, colectate de la cetăţeni de origine chineză şi arabă, rezidenţi în România, sumele fiind apoi schimbate în diverse valute, în mod ilegal, cu sprijinul deţinătorilor unor case de schimb valutar. Sumele în valută erau apoi predate unor curieri care părăseau teritoriul României, cu destinaţia Siria sau Turcia, fiind ulterior transferate, la cererea persoanelor care comandau transferul, către alte destinaţii.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.), grupul infracţional organizat era condus de sirianul Yakhni Abdulkader.

Joi, soţia sirianului Yakhni Abdulkader a fost depistată pe Aeroportul Internaţional Otopeni, având asupra sa sumele de 111.000 de euro şi 594.000 de dolari, pe care nu le declarase organelor vamale şi pe care intenţiona să le scoată din ţară, destinaţia finală fiind Turcia.

Tot joi, procurorii D.I.I.C.O.T. au coordonat 16 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind ridicate sumele de 30.000 de euro, 120.000 de dolari, 162.000 de lei şi un autoturism Volkswagen.

În acest caz au fost luate măsuri asiguratorii privind conturile în lei şi devize deschise la diverse bănci din ţară pe numele a 36 de persoane fizice şi 211 societăţi comerciale.

Totodată, 16 persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici