Cel mai amplu examen de admitere din ţară la UMF va avea loc la Iaşi. Câte mii de tineri se vor lupta pe locuri

  • La Iaşi examenul de admitere la UMF se va da pe 26 iulie, în 110 amfiteatre, din 4 universităţi
  • În funcţie de mărimea amfiteatrului vor intra între 20 şi 30 de persoane, pentru a respecta distanţarea fizică
  • Te poţi înscrie doar online şi mai ai timp până pe 19 iulie
5143 afișări

Te-ai gândit cum ar putea da peste 2000 de tineri un examen în timp de pandemie? La UMF Iaşi s-a găsit soluţia. Pe 26 iulie va avea loc cel mai amplu examen de admitere din ţară, cu respectarea regulilor de distanţare fizică. Radu Iliescu, prorector pe strategie la universitate, îţi spune că testul se va ţine în 110 amfiteatre, din 4 universităţi din oraş. 62 la UMF, 15 la Universitatea  A.I Cuza, 24 la Universitatea Tehnică şi 9 la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Sunt pregătiţi pentru 2700 de persoane, iar în funcţie de mărimea amfiteatrului vor intra între 20 şi 30 de candidaţi. Toate cadrele didactice de la UMF, 600 la număr, îi vor supraveghea pe tineri în ziua examenului.

Radu Iliescu, prorector strategie UMF Iaşi: ”O schimbare a condiţiillor pentru examenul de admitere ar fi fost neechitabilă. Numărul total de locuri pentru admitere, peste 1350, care includ locuri cu taxă şi fără taxă, Până ieri, la sfârşitul zilei aveam 2250 de conturi iniţiate pe platforma noastră”.

În acest amfiteatru sunt aproximativ 100 de locuri şi vor intra 30 de persoane. Candidaţii trebuie să aibă buletinul la ei, iar pe fiecare banca va fi trecut numele lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici