Cel mai amplu exerciţiu al Forţelor pentru Operaţii Speciale are loc în România

Exerciţiul Junction Strike 2023 (JUST 23), cel mai amplu exerciţiu al Forţelor pentru Operaţii Speciale se desfăşoară în perioada 8-18. Sunt angrenaţi peste 500 de militari români şi aproximativ 100 de mijloace tehnice terestre, aeriene şi navale, potrivit Ministerului Apărării.

738 afișări
Imaginea articolului Cel mai amplu exerciţiu al Forţelor pentru Operaţii Speciale are loc în România

Cel mai amplu exerciţiu al Forţelor pentru Operaţii Speciale are loc în România

Exerciţiul Junction Strike 2023 (JUST 23), cel mai amplu exerciţiu al Forţelor pentru Operaţii Speciale se desfăşoară, în perioada 8-18 mai, în facilităţi de instruire ale Armatei României şi în zonele din vecinătatea localităţilor Babadag, Bacău, Câmpia Turzii, Constanţa, Cincu, Deda, Mangalia, Mărăcineni, Mihail Kogălniceanu, Răstoliţa, Reghin, Târgu-Mureş, Tulcea şi Ungheni.

Acest exerciţiu, în care sunt angrenaţi peste 500 de militari români şi aproximativ 100 de mijloace tehnice terestre, aeriene şi navale, asigură condiţiile organizatorice pentru executarea instruirii cât mai realiste, pe baza unui scenariu fictiv, de către structurile de nivel tactic şi operativ participante, în format multinaţional şi interinstituţional.

„Scopul principal al acestui exerciţiu complex este certificarea a trei ţinte de capabilităţi NATO - un grup maritim de Forţe pentru Operaţii Speciale, un grup terestru de Forţe pentru Operaţii Speciale şi un detaşament de Operaţii Speciale Aeriene cu aripă rotativă. Alături de militarii români din structurile de forţe pentru operaţii speciale se vor antrena şi vor desfăşura acţiuni de conducere-coordonare a efectivelor proprii şi aproximativ 100 de militari străini din ţări aliate precum Bulgaria, Polonia, Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, la activitate vor participa, în calitate de observatori, militari din ţări partenere precum Georgia, Iordania şi Republica Moldova”, potrivit Ministerului Apărării.

Această activitate de instruire multinaţională urmăreşte dezvoltarea interoperabilităţii în rândul structurilor participante, prin planificarea şi executarea de misiuni şi operaţii întrunite specifice forţelor pentru operaţii speciale, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinaţional, toate acestea având ca finalitate promovarea securităţii regionale, în special în zona Mării Negre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici