„Cel mai bătrân om din lume" a murit la 127 de ani în Brazilia

Vârsta declarată ridică semne de întrebare deoarece documentele vechi conţin frecvent erori.

371 afișări
Imaginea articolului „Cel mai bătrân om din lume" a murit la 127 de ani în Brazilia

„Cel mai bătrân om din lume" a murit la 127 de ani în Brazilia

José Paulino Gomes a murit la vârsta de 127 de ani în locuinţa sa din Corrego del Cafe, Brazilia. Potrivit certificatului său de căsătorie de la biroul de înregistrare din Pedra Bonita, bărbatul s-a născut pe 4 august 1895. Dacă documentul este corect, Gomes a trăit tot secolul trecut şi a trecut prin ambele războaie mondiale şi prin trei pandemii.

Totuşi, informaţia ridică mai multe semne de întrebare. Conform Guinness World Records, deţinătoarea actuală a recordului este spaniola Maria Branyas Morera, care are 115 ani. Recordurile privind vârsta lui Gomes intră în contradicţie cu recordurile anterioare, potrivit cărora franţuzoaica Jeanne Calment ar fi fost cea mai în vârstă persoană care a trăit, murind la vârsta de 122 de ani în 1997. Nu se ştie dacă vârsta brazilianului va fi analizată şi verificată de Guinness World Records.

„Aici, la ţară, oamenii sunt înregistraţi de obicei când sunt mai în vârstă. Există mai multe cazuri cu documente incorecte. Există o doamnă în apropiere care are 98 de ani. Ea spune că l-a cunoscut când era doar un băiat. Atunci am devenit curioşi să îi confirmăm vârsta şi am căutat la oficiul de stare civilă pentru a afla ce este corect. Cu siguranţă avea peste 100 de ani, cel puţin 110 ani. Acum trebuie să ştim cum va fi înregistrat pe certificatul de deces", a explicat nepoata lui Gomes, Eliane Ferreira.

Potrivit familiei, cauza morţii a fost insuficienţa multiplă a organelor, probabil din cauza vârstei înaintate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bătrân,
deces,
brazilia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici