"Cel mai curajos oltean" - Adolescentul care a salvat un copil de 3 ani căzut într-o fântână

Adolescentul de 14 ani din Segarcea care a salvat un copil de trei ani căzut într-o fântână a fost desemnat "cel mai curajos oltean", distincţia fiindu-i oferită de prefectul de Dolj.

2368 afișări
Imaginea articolului "Cel mai curajos oltean" - Adolescentul care a salvat un copil de 3 ani căzut într-o fântână

"Cel mai curajos oltean" - Adolescentul care a salvat un copil de 3 ani căzut într-o fântână (Imagine: Valentina Sarosi / Arhiva Mediafaxfoto)

Cristian Marian Becheanu, băiatul de 14 ani din Segarcea care şi-a salvat vecinul de 3 ani, căzut într-o fântână, a fost felicitat de prefectul judeţului Dolj, care i-a şi înmânat cupa "Cel mai curajos oltean", evenimentul având loc duminică seară, în faţa a aproximativ 5.000 de persoane care au asistat, în Sala Polivalentă din Craiova, la meciul de baschet dintre SCM U Craiova şi CS Gaz Metan Mediaş.

Imediat după intonarea imnului naţional, prefectul l-a chemat pe Cristian Becheanu în mijlocul terenului şi, în aplauzele tuturor, l-a desemnat "cel mai curajos oltean".

"Mă simt fericit. Am primit o cupă pe care scrie numele meu şi «cel mai curajos oltean». Le transmit tuturor să fie fericiţi", a spus Cristian Marian Becheanu.

"I-am înmânat o cupă cu disticţia «cel mai curajos oltean». Este, în mod sigur, omul momentului în judeţul Dolj. Marţi, în Colegiul prefectural, împreună cu toţi primarii din cele 111 localităţi din judeţ şi reprezentanţii deconcentratelor, vom hotărî şi ce premiu să îi acordăm acestui copil curajos", a declarat Marius Deca, prefectul judeţului Dolj.

Cristian Marian Becheanu a urmărit meciul din tribunele Sălii Polivalente, împreună cu tatăl său.

"Sunt mândru de el. Toată lumea l-a aplaudat, este extraordinar. A făcut un lucru foarte curajos şi dacă aş fi fost lângă el l-aş fi îndemnat şi eu să facă la fel", a declarat Nicolae Becheanu, tatăl băiatului.

Cristian Marian Becheanu este elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală din Segarcea

Un copil în vârstă de trei ani a căzut, sâmbătă, într-o fântână din curtea părinţilor săi, în timp ce se juca, incidentul având loc în localitatea doljeană Segarcea.

Fântâna în care a căzut copilul are o adâncime de aproximativ 15 metri, iar diametrul este de doar 30 de centimetri. La faţa locului au ajuns pompierii, care au săpat cu lopeţile şi târnăcoapele pe lângă tuburile din puţ, iar cu ajutorul unei cordeline în fântână a coborât un adolescent de 14 ani, care a reuşit să îl scoată la suprafaţă pe băieţel.

Adolescentul s-a oferit să vină în ajutor când a văzut că pompierii nu găsesc o altă persoană care să fie coborâtă în fântănă, din cauza puţului îngust, de circa 30 de centimetri în diametru.

Operaţiunea de salvare a durat aproximativ două ore, băieţelul de 3 ani fiind preluat apoi de medici şi transportat cu un elicopter la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Copilul este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, având o fractură la coloana vertebrală. fără complicaţii neurologice, potrivit medicilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici