Cel mai mare naufragiu după Titanic. O parte a feribotului Estonia, scoasă din apă după 29 de ani

  • O rampă de încărcare de pe vasul MS Estonia, care s-a scufundat în 1994, a fost recuperată de pe fundul mării şi dusă în port pentru investigaţii.
  • Anchetatorii încearcă astfel să afle ce a provocat naufragiul în urma căruia 852 de oameni au murit.
  • Doar 137 de oameni au supravieţuit.
1160 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare naufragiu după Titanic. O parte a feribotului Estonia, scoasă din apă după 29 de ani

Feribotul s-a scufundat în timpul unei furtuni, iar o anchetă a constatat că încuietorile uşilor de la prova navei au cedat, permiţând apei să pătrundă în interior.Ulterior, un film documentar a dezvăluit existenţa unei găuri lungi în corpul navei, ceea ce a determinat lansarea unei noi anchete.

Scufundarea navei Estonia, care se îndrepta de la Tallinn la Stockholm, a fost cel mai mare dezastru pe timp de pace în care a fost implicat un vas european de pasageri de la naufragiul Titanicului din 1912.

Timp de şase zile, anchetatorii estonieni, suedezi şi finlandezi au lucrat în apropierea locului unde a avut loc naufragiul din Marea Baltică, folosind un vehicul subacvatic pentru a examina puntea pentru automobile şi corpul navei.

Luni, roboţii anchetatorilor au dragat ore întregi fundul mării în jurul rampei vehiculului de 12 tone, au declarat anchetatorii.

Apoi, marţi dimineaţă, rampa a fost ridicată la suprafaţă pe puntea navei de cercetare Viking Reach. Componenta va fi transportată într-un port din Estonia, potrivit BBC.

Estonienii urmăresc cu emoţie misiunea deoarece speră să afle în urmă cu 29 de ani. De altfel, la misiunea de recuperare au participat doi dintre supravieţuitorii dezastrului DIN 1994.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici