Cel mai mare pelerinaj ortodox din România. 27.000 de persoane stau la coadă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

27.000 de pelerini stau la coadă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva la Iaşi. Până sâmbătă dimineaţă, 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

871 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare pelerinaj ortodox din România. 27.000 de persoane stau la coadă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

Cel mai mare pelerinaj ortodox. 27.000 de persoane stau la coadă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

La această oră, 27.000 de persoane stau la coadă să se închine la moaşele Sfintei Parascheva la Iaşi, coada întinzându-se pe 3 kilometri şi jumătate.

În orele de când a început pelerinajul de la Iaşi, pe la raclă au trecut 28.400 de persoane. De când s-au aşezat la rând şi până când au ajuns în curtea catedralei, pelerinii au aşteaptat aproximativ cinci ore, dar au fost şi momente în care s-a stat chiar şi şapte ore.

În total, la Iaşi au ajuns 60 de autocare şi 92 de microbuze.

De asemenea, până la această oră, 100 de credincioşi au avut nevoie de intervenţia medicilor.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane din Iaşi vineri dimineaţă, într-o procesiune la care au asistat câteva mii de credincioşi. Moaştele Cuvioasei Parascheva au fost purtate pe umeri şi aşezate spre închinare, iar oamenii s-au îmbulzit să atingă racla.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Taguri:
moaşte,
cozi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici