- Home
- Social
- BUENOS AIRES, (06.05.2022, 18:56)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai mare pinguin din lume este în pericol de dispariţie din cauza schimbărilor climatice
Pinguinul împărat, cel mai mare pinguin din lume, care cutreieră tundra îngheţată şi mările reci din Antarctica, este expus unui risc grav de dispariţie în următorii 30-40 de ani, ca urmare a schimbărilor climatice, a avertizat un expert de la Institutul Antarctic Argentinian (IAA),citat de Reuters.
Urmărește
388 afișări
Cel mai mare pinguin din lume este în pericol de dispariţie din cauza schimbărilor climatice
Pinguinul împărat, cel mai mare pinguin din lume şi una dintre cele doar două specii de pinguini specifici din Antarctica, naşte în timpul iernii antarctice şi are nevoie de gheaţa solidă a mării din aprilie până în decembrie pentru a-şi cuibări puii nou-născuţi.
Dacă marea îngheaţă mai târziu sau se topeşte prematur, familia Împăratului nu îşi poate finaliza ciclul de reproducere.
„Dacă apa ajunge la pinguinii nou-născuţi, care nu sunt pregătiţi să înoate şi nu au un penaj impermeabil, aceştia mor de frig şi se îneacă”, a declarat biologul Marcela Libertelli, care a studiat 15.000 de pinguini din două colonii din Antarctica la IAA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Au fost numărate 100% dintre voturile de la alegerile parlamentare. SENAT: PSD – 22,30%; AUR – 18,30%; PNL-14,28 %
-
Rezultate finale alegeri parlamentare 2024: PSD a câştigat alegerile, urmat de AUR şi PNL. USR, S.O.S. România, UDMR şi POT sunt celelalte partide care au intrat în noul Legislativ
-
Scholz: După 1.000 de zile de război, Germania rămâne cel mai puternic aliat european al Ucrainei
-
USR începe discuţii cu PSD şi PNL pentru susţinerea Elenei Lasconi în turul doi al prezidenţialelor
Acest lucru s-a întâmplat la colonia Halley Bay din Marea Weddell, a doua cea mai mare colonie de pinguini împăraţi, unde timp de trei ani au murit toţi puii.
În fiecare august, în mijlocul iernii din emisfera sudică, Libertelli şi alţi oameni de ştiinţă de la Baza Marambio din Argentina, din Antarctica, călătoresc 65 km în fiecare zi cu motocicleta, la temperaturi de până la -40 grade Celsius (-40°F), pentru a ajunge la cea mai apropiată colonie de pinguini împărat.
Odată ajunşi acolo, ei numără, cântăresc şi măsoară puii, adună coordonatele geografice şi iau probe de sânge. De asemenea, ei fac analize aeriene.
Constatările oamenilor de ştiinţă indică un viitor sumbru pentru această specie dacă nu se atenuează schimbările climatice.
Printre caracteristicile unice ale Împăratului se numără cel mai lung ciclu de reproducere dintre pinguini. După ce se naşte un pui, unul dintre părinţi continuă să-l poarte între picioare pentru a se încălzi până când acesta îşi dezvoltă penajul final.
„Dispariţia oricărei specii este o tragedie pentru planetă”, a spus Libertelli. „Fie că este mică sau mare, plantă sau animal - nu contează. Este o pierdere pentru biodiversitate”.
Dispariţia pinguinului împărat ar putea avea un impact dramatic în toată Antarctica, un mediu extrem în care lanţurile alimentare au mai puţini membri şi mai puţine verigi, a spus Libertelli.
La începutul lunii aprilie, Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat asupra „temperaturilor din ce în ce mai extreme, odată cu precipitaţiile neobişnuite şi topirea gheţii în Antarctica”, o „tendinţă îngrijorătoare”, a spus Libertelli, deoarece calota de gheaţă din Antarctica se diminuează cel puţin din 1999.
Creşterea turismului şi a pescuitului în Antarctica a pus, de asemenea, în pericol viitorul Împăratului, afectând krilul, una dintre principalele surse de hrană pentru pinguini şi alte specii.
„Ambarcaţiunile turistice au adesea diverse efecte negative asupra Antarcticii, la fel ca şi pescuitul”, a mai declarat Libertelli.
„Este important să existe un control mai mare şi să ne gândim la viitor”, a mai spus ea.
Citește pe alephnews.ro: BEC a trimis la CCR renumărarea parțială a voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale
Citește pe www.zf.ro: Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Becali, teorie-șoc despre moartea lui Duckadam. Patronul FCSB a aflat în direct despre decesul Eroului de la Sevilla!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:55
-
astăzi, 17:47