Cel mai mare vulcan activ din lume erupe în Hawaii

Cel mai mare vulcan activ din lume, Mauna Loa din Hawaii, erupe pentru prima dată în ultimii 40 de ani.

2134 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare vulcan activ din lume erupe în Hawaii

Sursa foto: USGS Volcanoes

În prezent, localnicii nu sunt ameninţaţi de erupţie.

„Fluxurile de lavă sunt în zona de vârf şi nu ameninţă comunităţile aflate la vale", au declarat oficialii.

Totuşi, Serviciul Geologic al SUA (USGS) a avertizat că situaţia s-ar putea schimba rapid.

O avertizare privind căderile de cenuşă este în vigoare pentru Insula Mare din Hawaii şi apele din jur, iar locuitorilor li s-a cerut să rămână vigilenţi.

Nivelul de alertă al vulcanului a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă, de la „recomandare" la „avertizare".

Mauna Loa a erupt ultima dată în martie şi aprilie 1984, trimiţând fluxuri de lavă la 8 kilometri distanţă de oraşul Hilo.

Erupţia a început duminică seara la Moku'āweoweo, într-o cavitate aflată în apropierea vârfului vulcanului. Anterior, au existat mai multe semne, inclusiv o duzină de cutremure cu magnitudinea de peste 2,5 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici