Cel puţin 10 victime au fost seduse şi exploatate sexual. Profit de 250.000 de euro

Şapte suspecţi au fost reţinuţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată. Cel puţin 10 victime au fost seduse şi exploatate sexual în România şi în străinătate, pentru un profit de 250.000 de euro.

850 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 10 victime au fost seduse şi exploatate sexual. Profit de 250.000 de euro

Cel puţin 10 victime au fost seduse şi exploatate sexual. Profit de 250.000 de euro

Procurorii DIICOT au reţinut pentru 24 de ore 7 suspecţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată.

În perioada 2020 – februarie 2023, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat, al cărui membri au recrutat şi determinat la practicarea prostituţiei, în România, dar şi Belgia, Suedia, Cipru şi Austria, Olanda, peste 10 persoane vătămate, asigurându-le acestora în mod constant transportul, cazarea şi protecţia, modalitate în care au obţinut suma de peste 250.000 de euro.

„În vederea realizării scopului grupului infracţional organizat, inculpaţii au recrutat, prin inducere în eroare (metoda loverboy) şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, mai multe persoane vătămate în vederea exploatării sexuale a acestora. De asemenea, o inculpată, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a două persoane vătămate minore, le-a recrutat în vederea exploatării sexuale”, transmite DIICOT.

Marţi, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 inculpaţi, precum şi arestarea în lipsă a trei inculpaţi, ce se sustrag urmăririi penale, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici