Cele două familii ale căror case sunt în pericol de a fi înghiţite de halda de steril, evacuate

Autorităţile din judeţul Vâlcea au început, luni după-amiază, evacuarea celor două familii din localitatea vâlceană Mateeşti ale căror case sunt în pericol de a fi înghiţite de halda de steril care a acoperit până acum alte cinci case.

1 afișare
Imaginea articolului Cele două familii ale căror case sunt în pericol de a fi înghiţite de halda de steril, evacuate

Cele două familii ale căror case sunt în pericol de a fi înghiţite de halda de steril, evacuate

Autorităţile din judeţul Vâlcea au început, vineri după-amiază, în jurul orei 16.00, evacuarea celor două familii ale căror case sunt la o distanţă de 30 de metri de halda de steril care alunecă cu o viteză de un metru pe oră, un număr de cinci persoane fiind ajutate să se mute la rude.

Evacuarea a început la familia Gârlă, unde au fost evacute bunurile din casă şi unde se lucrează la dezmembrarea locuinţei. Două persoane vârstnice vor fi mutate, începând de luni seară, la rude care locuiesc tot în Mateeşti.

La cealaltă familie, Manole, compusă din trei persoane - soţ, soţie şi un copil de 11- se evacuează mobila, urmând ca restul bunurilor să fie mutate în cursul zilei de marţi. Şi cele trei persoane vor fi mutate la rude care locuiesc pe raza localităţii.

Potrivit col. Adrian Mesescu, inspector-şef al Inspectratului Judeteţan de Urgenţă Vâlcea, zona va fi supravegheată, în noaptea de luni spre marţi, de pompieri şi poliţişti.

Celelalte case din localitatea Mateeşti sunt situate la 50 de metri faţă de gospodăriile care au început să fie evacuate luni după-amiază.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, s-a aflat luni după-amiază în localitatea vâlceană Mateeşti, unde cinci case au fost acoperite de un val de steril de la o haldă din zonă, şapte familii fiind evacuate din locuinţe. Ministrul şi reprezentanţii autorităţilor locale au ajuns la concluzia că alte două familii trebuie evacuate, cel mai probabil luni după-amiază, în zonă situaţia fiind dramatică deoarece halda de steril alunecă în continuare şi nu se poate evalua viteza cu care aceasta alunecă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici