Cele mai căutate joburi în perioada ianuarie-aprilie 2023

Interes crescut pentru programele de internship şi joburi entry-level în digital marketing, software engineering, PR, HR şi audit, în perioada ianuarie-aprilie 2023.

368 afișări
Imaginea articolului Cele mai căutate joburi în perioada ianuarie-aprilie 2023

Hipo.ro, portalul de joburi adresat exclusiv persoanelor cu studii superioare, revine cu o analiză asupra celor mai căutate joburi, în perioada ianuarie-aprilie 2023. Se remarcă un interes crescut în piaţă pentru programele de internship şi joburi entry-level în digital marketing, software engineering, PR, HR şi audit.

„Privind atent spre analiza celor mai căutate joburi în 2023 pe Hipo.ro, pe primele 4 locuri se află poziţiile din industria IT, ceea ce nu ne suprinde. La momentul actual există o ofertă generoasă de joburi în aria tehnologiei, fără a fi acoperite suficient de forţa de muncă. Observăm un dezechilibru între cerere şi ofertă”, declară Dragoş Gheban, Managing Partner al portalului.

Cele mai multe aplicări din partea candidaţilor, în perioada ianuarie-aprilie 2023, s-au înregistrat la joburile Digital Marketing Internship, Software Engineer – Starter program, Web Developer – entry level, Software Developer – Internship, PR/Marketing Assistant, Junior Java Developer, Junior QA Engineer, Junior Marketing Specialist, Junior HR Assistant şi Internship Audit.

Referitor la criteriile pe baza cărora angajatorii recrutează în 2023, aproape jumătate dintre ei (46,7%) susţin că implicarea tinerilor în programe de internship este un adevărat avantaj la angajare. În aceeaşi măsură, sunt apreciate şi experienţele anterioare ale tinerilor prin joburile entry-level. Totuşi, beneficiul programelor de internship este flexibilitatea care îi ajută pe studenţi să-şi continue facultatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici