Cele mai neprietenoase cinci gări pentru pasageri sunt toate în Germania

Punctualitatea trenurilor elveţiene sau curăţenia din gările austriece sunt realităţi. Nu este deloc surprinzător că gara din Zurich a fost din nou încoronată drept cea mai bună gară din Europa 2023. Cele mai neprietenoase cinci gări pentru pasageri se află toate în Germania.

5470 afișări
Imaginea articolului Cele mai neprietenoase cinci gări pentru pasageri sunt toate în Germania

Cele mai neprietenoase cinci gări pentru pasageri sunt toate în Germania

Conform Indexului european al gărilor, gara principală din Zurich se află pe primul loc, cu 102 puncte, în faţa staţiei principale din Viena, cu 94 de puncte, conform swissinfo.

Zurich triumfă pentru timpii reduşi de aşteptare, cele mai favorabile ore de deschidere a caselor de bilete, accesul uşor la intrări, peroane şi toalete pentru utilizatorii de scaune cu rotile. Dar şi pentru numărul de magazine, chioşcuri, restaurante şi saloane de primă clasă, o mai bună acoperire a reţelei Wi-Fi şi conexiuni spre şi dinspre gară. Peste 154 de milioane de pasageri trec anual prin gara din Zurich.

Potrivit studiului, Berna se află pe locul trei, alături de gara centrală din Berlin, ambele cu 90 de puncte.

Utrecht Centraal din Olanda se află pe locul cinci, cu un total de 89,5 puncte. Este cea mai mare gară din Ţările de Jos din punctul de vedere al dimensiunii, cu 21 de căi ferate, şi este cea mai aglomerată, cu peste 285.000 de pasageri pe zi.

Locul şase, cu 87 de puncte, este ocupat de gara Frankfurt, Germania, cu peste 164 de milioane de călători pe an. Aceasta este a doua cea mai aglomerată gară germană după Hamburg.

Pe locul şapte, cu 86 de puncte, se află prima gară din Italia: Napoli Centrale. Cu aproximativ 137.000 de vizitatori zilnici şi 50 de milioane pe an, gara are 390 de trenuri zilnic.

Pe locul opt, cu 84,5 puncte, se află gara caracteristică din Amsterdam, care anul trecut a fost pe locul al doilea.

Pe locul nouă, cu 82 de puncte, se află Gare de Lyon din Paris, Franţa. Volumul mediu anual de pasageri este de peste 150 de milioane, iar pe locul zece, cu 81 de puncte, se află Gara Sentralstasjon din Oslo, cea mai mare gară din întregul sistem feroviar norvegian.

Potrivit studiului, gările germane Essen, Berlin Ostkreuz, Berlin Zoologischer Garten, München-Pasing şi Bremen oferă cel mai puţin confort pentru pasageri. Motivul este reprezentat de întârzierile şi timpii de aşteptare majori.

Au fost analizate cele 50 de staţii cu cei mai mulţi pasageri din Europa. Factori precum biletele, facilităţile pentru cumpărături, accesul persoanelor cu handicap, conexiunile şi Wi-Fi gratuit au fost decisivi pentru clasament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici