Cele trei persoane reţinute în cazul permiselor din Covasna au fost arestate

Cele trei persoane reţinute în cazul eliberării frauduloase de permise auto la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna care au fost duse, joi după-amiază, la Tribunalul Covasna, au fost arestate pentru 29 de zile.

169 afișări
Imaginea articolului Cele trei persoane reţinute în cazul permiselor din Covasna au fost arestate

Trei persoane, reţinute în cazul permiselor de la Covasna (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Cei trei - agentul Dorin Andriesei, instructorul auto Jancso Aron şi un angajat al unei fime de pază, Szekely Karoly - au făcut deja recurs la sentinţa Tribunalului Covasna.

Sorin Vidigan, avocatul agentului Dorin Andriesei, a declarat că, în opinia sa, nu există probe juridice din care să rezulte că agentul reprezintă pericol public.

"Ca urmare a aprecierii mele, nu am văzut probe suficiente la dosar din care să rezulte un lucru, ceea ce este important, respectiv azi (joi - n.r.) nu s-a judecat dosarul, ci dacă lăsarea lor în libertate înseamnă sau nu pericol pentru ordinea publică, iar în acest sens nu există probe", a declarat avocatul.

Potrivit acestuia, recursul se va judeca la Curtea de Apel Braşov.

La rândul său, avocatul instructorului auto Jancso Aron, Sabin Calinic, a declarat că decizia de arestare a clientului său este ilegală şi neîntemeiată.

Avocatul susţine că aspectele reţinute în sarcina instructorului auto nu demonstrează infracţiunea de complicitate la darea de mită. Acesta a povestit că o persoană s-a împrietenit cu un instructor auto, fără să îi spună că este "poliţist sau investigator sub acoperire" şi i-a cerut acestuia "mici servicii", precum s-o ajute cu fişa medicală sau cu cazierul, dar Jancso Aron nu a pretins şi nu a primit niciun ban. Ulterior, aceeaşi persoană ar fi rugat instructorul să o înscrie la şcoala de şoferi într-o serie care începuse deja, instructorul a vorbit cu directorul şi a reuşit înscrierea, însă, susţine avocatul, nu s-a comis nicio ilegalitate, pentru că toate taxele au fost achitate legal.

Potrivit aceluiaşi avocat, investigatorul ar fi declarat că instructorul i-ar fi spus că aceste favoruri ar costa 300 de euro.

"Reţineţi, nu există dovadă că a luat aceşti bani, dar mai ales nu există dovada că i-ar fi luat sub formă de mită ca să-i ofere cuiva, iar atunci ori e trafic de influenţă, ori înşelăciune, dar nu suntem la complicitate la dare de mită. Să nu vorbim de faptul că este vorba de 300 de euro, într-o ţară în care există dosare de multe milioane de euro pretinse şi luate", a declarat avocatul.

Potrivit acestuia, România pare o ţară etichetată drept coruptă, dar lipsesc corupţii şi atunci sunt fabricaţi. "Şi de unde sunt fabricaţi? Din bietul instructor auto. Situaţia este similară cu una de acum zece ani, când marii corupţi ai ţării ţării erau conductorii de tren, naşii. (...) În opinia mea, chiar dacă ar exista dovedite aceste fapte, acestea sunt cu totul minore şi în niciun caz nu impun măsura arestării preventive, decât dacă se doreşte să se arate că există un mecanism care luptă împotriva corupţiei şi iată cum acţionează", a conchis avocatul.

La Tribunalul Covasna, au fost aduşi, joi după-amiază, un agent şi doi intermediari, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore în acest caz, procurorii cerând arestarea preventivă a acestora.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), inspector Sarmizia Fetcu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că trei persoane, între care un agent, au fost reţinute în cazul eliberării frauduloase de permise auto la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna.

De miercuri după-amiază şi până joi dimineaţă, la ora 4.00, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au fost audiate de către procurorii instituţiei un număr de 17 din cele 19 persoane urmărite penal în acest caz. În afară de cei trei reţinuţi, celelalte persoane au primit interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara.

Totodată, au avut loc percheziţii la locuinţele celor 19 persoane implicate în acest caz, dar şi la sediul Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, fiind ridicate mai multe documente şi calculatoare care urmează să fie verificate şi care vor sta la baza probatoriului în acest caz.

Şeful Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, Eugen Deaconu, a declarat, joi dimineaţă, că instituţia va avea program obişnuit pe parcursul acestei zile.

Citeşte şi:

Nouăsprezece persoane, cercetate penal în cazul eliberării frauduloase de permise la Covasna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici