Celebră mezzosoprană de la Iaşi, în comă. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru tentativă de omor

  • Maria Macsim Nicoară, mezzosoprană la Opera Naţională din Iaşi este în comă după ce ar fi căzut pe scări în propria locuinţă
  • Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis un dosar penal in rem pentru tentativă de omor
430 afișări
Imaginea articolului Celebră mezzosoprană de la Iaşi, în comă. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru tentativă de omor

Celebră mezzosoprană de la Iaşi, în comă. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru tentativă de omor

Este una dintre cele mai cunoscute voci ale Operei Naţionale Române din Iaşi, iar acum este în stare gravă, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce a căzut pe scări în casă, în urmă cu trei zile. Un echipaj SMURD a găsit-o în comă, cu un traumatism cranio cerebral. 

Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD:  Scorul  de comă  Glasgow era 5, necesitând intubaţie şi ventilaţie mecanică, pentru protejarea căii aeriene, lucru care s-a efectuat imediat de medicul de urgenţă. Din declaraţia membrilor familiei, s-a identificat ca mecanism o cădere pe scări cu o lovire de un zid. A fost operată la Spitalul de Neurochirurgie, dar starea ei este în continuare gravă. Maria Macsim Nicoară locuieşte împreună cu soţul ei, care, potrivit avocatului, ar fi auzit căzătura. Abia după câteva ore a cerut ajutor de la mama lui, care este medic şi ea a fost cea care a sunat la 112. 

Andrei Horga, avocatul soţului mezzosopranei: Nu a categorisit situaţia ca fiind urgentă, a avut impresia că răul care i s-a făcut doamnei i s-a făcut din cauza băuturii. El a consumat mai spre dimineaţă din câte am înţeles, nu au consumat împreună, ea a fost plecată, el a fost împreună cu un prieten, ea a fost plecată la părinţii ei şi au consumat separat. Din perspectiva noastră, în acest moment, a fost vorba de un accident casnic.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis un dosar penal in rem pentru tentativă de omor. 

Mihaela Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi: Ancheta se desfăşoară urmând a se stabili împrejurările concrete în care victima a suferit leziuni grave predominant cerebrale, cu punerea în primejdie a vieţii, fracturi costale şi bazin.

Maria Macsim Nicoară este doctor în muzică şi este angajată a operei din Iasi de 25 de ani.

Foto: Facebook

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici