Centrele de bike-sharing gratuit “La Pedale” se extind şi în Parcul Bazilescu din Capitală

Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate extind începând de miercuri, 18 mai, Centrele “La Pedale în Parcul Bazilescu”, anunţă instituţia, marţi, într-un comunicat de presă.

167 afișări
Imaginea articolului Centrele de bike-sharing gratuit “La Pedale” se extind şi în Parcul Bazilescu din Capitală

Centrele de bike-sharing gratuit “La Pedale” se extind şi în Parcul Bazilescu din Capitală

Conform comunicatului de presă, administraţia locală pune la dispoziţia bucureştenilor din cartierele Bucureştii Noi şi Chitila care vor să pedaleze 100 de biciclete până la mijlocul lunii noiembrie, în Parcul Bazilescu, primul sistem de bike-sharing gratuit din România.

“Administraţia locală a ales Parcul Bazilescu pentru deschiderea unui centru de biciclete la cererea locuitorilor din zonă iubitori ai sportului pe două roti. Suntem o administraţie consultativă care adoptăm principalele măsuri ţinând cont de opiniile şi nevoile locuitorilor din această zonă administrativă”, a declarant viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Bicicletele pot fi închiriate pe baza buletinului de identitate, sunt disponibile în variante pentru copii, adolescenţi şi adulţi şi pot fi folosite pe o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Bucureştenii îşi pot alege traseul direct de pe telefonul mobil. Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Asociaţia Green Gate, au lansat vara trecută aplicaţia “La Pedale”, prin care cicliştii îşi pot alege traseul preferat pentru o plimbare cu bicicleta. Aplicaţia conţine o listă a celor mai importante monumente arhitectonice din această zonă administrativă şi poate fi descărcată gratuit de pe toate dispozitivele smartphone cu sistem de operare Android şi IOS, se mai arată în comunicat.

Centrul de biciclete din Parcul Bazilescu se adaugă celor două centre din Parcul Kiseleff şi Pădurea Băneasa. În aceste locaţii, Primăria Sectorului 1 pune gratuit la dispoziţia bucureştenilor 350 de biciclete. Proiectul “La Pedale” este parte a unei acţiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş după modelul implementat deja în principalele capitale europene.

Programul de funcţionare al centrelor “La Pedale” este de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul orar 10.00 – 19.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici