Centrul de vaccinare de la Universitate se mută în Piaţa Unirii

Administraţia Spitalelor Bucureşti a decis să deschidă, de marţi, în locul centrului din Pasajul Universităţii, un alt punct de vaccinare împotriva gripei A/H1N1, la Piaţa Unirii, unde vor fi instalate două corturi încălzite, a declarat pentru MEDIAFAX directorul instituţiei, Marius Savu.

101 afișări
Imaginea articolului Centrul de vaccinare de la Universitate se mută în Piaţa Unirii

Centrul de vaccinare de la Universitate se mută în Piaţa Unirii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Întrucât foarte mulţi bucureşteni au venit luni în punctul medical al ASSMB din Pasajul Universităţii şi am văzut că nu este spaţiu suficient pentru această acţiune şi puţin cam frig pentru cei care se dezbracă, am hotărât ca de marţi să închidem această unitate şi să instalăm două corturi încălzite la Piaţa Unirii, unde să continue vaccinarea", a spus directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Sute de oameni s-au aşezat la coadă în Pasajul Universităţii, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a se vaccina împotriva gripei A/H1N1. Vaccinarea la acest centru a început la ora 11.00.

De luni, vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 se face în Capitală în cele 18 spitale ale municipalităţii, la Institutul "Matei Balş", Institutul Cantacuzino, Institutul de Sănătate Publică şi Institutul Clinic Fundeni, dar şi în punctul de prim ajutor din Pasajul Universităţii şi la Centrul medical din Grozăveşti.

Peste 13.000 de persoane s-au vaccinat, sâmbătă şi duminică, în Capitală, din care 8.464 la Institutul "Matei Balş", aproximativ 2.700 la Spitalul Colentina, 1.500 la Spitalul de Oftalmologie şi 525 la Spitalul Fundeni, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Administraţia Spitalelor şi Servicilor Medicale Bucureşti a achiziţionat 20.000 de doze de vaccin pentru centrele de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 din cele 18 spitale, din Pasajul Universităţii şi din complexul Regie, a declarat Marius Savu.

Directorul Administraţiei Spitalelor şi Servicilor Medicale Bucureşti a spus că, pentru început, vor fi repartizate spitalelor şi centrelor câte 500 de doze, iar în funcţie de solicitările pacienţilor dozele vor fi suplimentate sau, dacă nu este cazul, pentru că nu sunt cereri, redistribuite unităţilor cu vad mai mare.

Medicii de familie au anunţat că vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 se realizează şi în cabinetele acestora.

"Noi am primit vaccin puţin mai târziu, adică în perioada 18-20 decembrie. Atunci numărul celor care au dorit să se vaccineze era foarte mic, trei-cinci persoane pe zi. În ultimele zile însă, cererile au crescut, astfel că şi în cabinetele noastre vor fi făcute vaccinările tuturor celor care solicită acest lucru", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu.

Ministerul Sănătăţii a pregătit pentru prima acţiune de imunizare peste 1.400.000 de doze de vaccin. Numărul celor care vor să se vaccineze împotriva gripei noi a crescut de zece ori de la începutul anului, în condiţiile în care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4 la sută la 8-10 la sută.

Campania de vaccinare în România a început în 27 noiembrie 2009, cu imunizarea grupelor la risc. La jumătatea lunii decembrie, campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1 a fost extinsă la toate categoriile de populaţie cu vârsta de peste 16 ani.

Numărul cazurilor de gripă A/H1N1 a ajuns la 6.177, iar cel al deceselor la 85, potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici