Cercetări pentru ucidere din culpă în cazul copilului mort după o fractură la mână

Parchetul Tribunalului Olt a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani care a murit la patru zile după ce a fost internat la Spitalul Judeţean din Slatina cu o fractură la antebraţ, anchetatorii audiind toate cadrele medicale care au avut legătură cu cazul.

38 afișări
Imaginea articolului Cercetări pentru ucidere din culpă în cazul copilului mort după o fractură la mână

Cercetări pentru ucidere din culpă în cazul copilului mort după o fractură la mână (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, comisar Claudia Radu, poliţiştii, coordonaţi de un procuror al Parchetului Tribunalului Olt, au început cercetări pentru ucidere din culpă, în cazul băieţelului în vârstă de nouă ani internat la unitatea medicală cu o fractură la antebraţul stâng şi care a murit după patru zile în elicopterul SMURD care îl transporta la Bucureşti.

"În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând, ca în funcţie de concluziile medico-legale, să facem propunerile legale către parchet. Ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Olt", a declarat comisarul Claudia Radu.

Potrivit sursei citate, au fost audiate toate cadrele medicale care au avut legătură directă cu cazul copilului de nouă ani, inclusiv cei doi medici, Mircea Tuşciuc şi Paul Iancu, care l-au tratat pe băiat.

Copilul de nouă ani a murit joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

În acest caz, DSP Olt a declanşat o anchetă care se adaugă celor anunţate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Olt. De asemenea, Colegiul Medicilor urmează să desfăşoare cercetări în acest caz, ancheta fiind anunţată pentru marţi.

De asemenea, duminică, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a demis din funcţii pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir şi pe directorul medical, Alina Chiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici