Cercetările la locul incidentului aviatic de la Oradea, încheiate

Comisia tehnică ce anchetează incidentul aviatic de la Oradea, unde un avion aparţinând Ţiriac Air a părăsit pista de aterizare, a încheiat verificările la faţa locului, luând cutia neagră a avionului şi stenogramele convorbirilor între membrii echipajului şi cei de la turnul de control.

124 afișări
Imaginea articolului Cercetările la locul incidentului aviatic de la Oradea, încheiate

Comisia tehnică ce anchetează incidentul aviatic de la Oradea a încheiat cercetările la faţa locului (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că membrii comisiei tehnice de investigare a incidentului au plecat din Oradea, duminică după-amiază, luând cu ei cutia neagră şi stenogramele convorbirilor care au avut loc, înaintea incidentului, între turnul de control şi echipajul avionului

De asemenea, aeronava aparţinând Ţiriac Air a fost predată de către personalul aeroportului din Oradea unei firme private de pază. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a adăugat că aeronava va fi păzită de firma respectivă până când reprezentanţii unei companii de asigurări vor ajunge la Oradea pantru a evalua pagubele.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, spunea, sâmbătă, că incidentul aviatic de la Oradea este anchetat şi de o comisie formată din procurori şi criminalişti bihoreni, pe lângă cea a Ministerului Transporturilor. Anchetele celor două comisii se desfăşoară separat.

Un avion aparţinând companiei Ţiriac Air, în care se aflau mai multe persoane invitate la vânătoarea de pe domeniul de la Balc, a ieşit de pe pista Aeroportului Oradea, vineri după-amiază.

Potrivit lui Mircea Ciucă, directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din Ministerul Transporturilor, la bordul aeronavei de tip Gulfstream, care decolase de pe Aeroportul "Henri Coandă" din Capitală, se aflau zece pasageri şi membrii echipajului.

Comandantul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, a declarat că incidentul aviatic s-a produs în condiţii meteorologice nefavorabile, aeronava ieşind de pe pistă, ajungând în spaţiul cu iarbă, iar de acolo trecând prin gardul din afara zonei de protecţie.

Aproximativ 25 de persoane au participat, sâmbătă dimineaţă, la prima partidă de vânătoare din cele organizate de Ion Ţiriac pe domeniul de la Balc.

Citeşte şi:

Un avion a ieşit de pe pista Aeroportului Oradea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici