Ceremonial emoţionant al revoluţionarilor din Braşov: Dacă vor sacrificii, o mai facem o dată | FOTO

Aproximativ 100 de reprezentanţi ai Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor (ALRUE) Braşov Decembrie 1989 au participat, sâmbătă, la depuneri de coroane şi o slujbă în memoria eroilor Revoluţiei, atrăgând atenţia că sunt pregătiţi pentru încă un sacrificiu, dacă ţara are nevoie.

765 afișări
Imaginea articolului Ceremonial emoţionant al revoluţionarilor din Braşov: Dacă vor sacrificii, o mai facem o dată | FOTO

Ceremonial emoţionant al revoluţionarilor din Braşov: Dacă vor sacrificii, o mai facem o dată | FOTO

Revoluţionari au plecat de la sediul lor din Piaţa Sfatului până la troiţa din faţa Prefecturii, unde au depus o coroană, apoi s-au oprit în Cimitirul Eroilor, unde au asistat la slujba religioasă şi la depunerea de coroane.

Vasile Mardare, preşedintele ALRUE, a spus că, la Braşov, au fost peste 100 de persoane care au murit în acele vremuri tulburi, din timpul Revoluţiei din 1989, iar alte 340 au fost rănite.

„Le atragem atenţia tututor care conduc ţara că noi suntem vii, dacă vor sacrificii, o mai facem o dată. Nu-i nicio problemă, vom sta la rând aici, în cimitir şi aşteptăm glonţul de o onoare. Nu pentru asta am luptat noi în 89, ci am luptat ca ţara să fie liberă, pentru nepoţii şi copiii să poată învăţa, să aibă căldură, mâncare, să poată merge în toată Europa, să fie în rând cu ţările din Europa. Din păcate, foarte mulţi camarazi, peste 100 la Braşov, au căzut la datorie şi alţi 340 au fost răniţi. Cine sunt acei criminali care au tras nu ştim nici în ziua de azi”, a susţinut Vasile Mardare.

La rândul său, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a spus că „avem datoria de a cinsti cum se cuvine memoria acestor eroi ai patriei”.

„Eroii Revoluţiei şi-au vărsat sângele şi şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi astăzi, au ieşit în stradă să ceară şi să provoace căderea unui regim tiranic, care îi ţinea pe oameni în frig, în foame şi întuneric şi au reuşit aceşti eroi, dintre care unii se află printre noi şi merită toată recunoştinţa noastră. Datorită lor putem vorbi azi liber, să scriem şi să ne exprimăm opiniile. Noi avem datoria de a cinsti cum se cuvine memoria acestor eroi ai patriei noastre, nu doar prin ceea ce facem astăzi, cu depuneri de coroane la monumente închinate lor, nu doar cu rugăciuni pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi, trebuie să ne arătăm demni de libertatea câştigată de ei pentru noi, să ne asigurăm că nimeni nu-i va uita, nu le va uita sacrificiul”, a afirmat prefectul.

În Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române, din centrul Braşovului, sunt înhumaţi peste 30 de eroi căzuţi la Revoluţia din 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici