Ceremonial militar la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, pentru certificarea detaşamentului canadian. VIDEO

Ceremonia de certificare NATO a detaşamentului canadian pentru executarea serviciului de poliţie aeriană are loc joi, în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Aeronavele şi detaşamentul canadian Air Task Force Romania vor executa misiuni de poliţie aeriană întărită în următoarele patru luni.

362 afișări
Imaginea articolului Ceremonial militar la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, pentru certificarea detaşamentului canadian. VIDEO

Ceremonial militar la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, pentru certificarea detaşamentului canadian. VIDEO

Ceremonia de certificare NATO a detaşamentului canadian în vederea executării serviciului de poliţie aeriană va avea loc joi, începând cu ora 12.00.

Patru aeronave CF-188 Hornet ale Forţelor Aeriene Regale Canadiene au sosit duminică, 20 august, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Aeronavele şi detaşamentul canadian Air Task Force Romania este format din aproximativ 135 de militari şi aeronave CF-18 Hornet şi vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de poliţie aeriană întărită în următoarele patru luni.

Poliţia aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrităţii spaţiului aerian al Alianţei.

Forţele Aeriene Regale Canadiene (RCAF) participă la această misiune, pe bază rotaţională cu alte naţiuni aliate, ca parte a operaţiunii Reassurance.

Forţele Aeriene Regale Canadiene se află la a doua misiune în România, după cea executată în perioada aprilie-august 2014, în Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele aeriene române şi canadiene.

Dislocarea avioanelor RCAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici