Cererea DNA privindu-l pe Chiţoiu, trimisă la Comisia juridică, fără termen pentru raport

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, trimiterea la Comisia juridică a solicitării DNA pentru avizul privind începerea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu, a precizat secretarul Camerei Nicolae Mircovici, arătând că nu sunt prevăzute termene.

165 afișări
Imaginea articolului Cererea DNA privindu-l pe Chiţoiu, trimisă la Comisia juridică, fără termen pentru raport

Cererea DNA privindu-l pe Chiţoiu, trimisă la Comisia juridică, fără termen pentru raport (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Mircovici a spus că la Biroul permanent a venit cererea DNA privind încuviinţarea urmăririi penale a lui Chiţoiu, iar conducerea Camerei a hotărât, conform art.157 din Regulament, să o trimită la Comisia jurică, împreună cu cele 18 volume din dosar.

"Comisia juridică urmează să se întrunească să studieze dosarul, să-l audieze pe deputat şi să-şi prezinte punctul de vedere. Comisia juridică va informa apoi plenul pentru a analiza cererea. Spre deosebire de situaţia în care se cere arestarea preventivă, articolul 157 nu stabileşte aceste termene de 3 zile la comisie şi 5 în plen", a spus Mircovici.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut procurorului general al PICCJ să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul "Carpatica", pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici