Cererea lui Gorbunov de recuzare a instanţei de la Judecătoria Deva, respinsă

Cererea lui Serghei Gorbunov, de recuzare a instanţei de la Judecătoria Deva, unde este judecat pentru tâlhărie, a fost respinsă de Camera de consiliu, procesul fiind reluat la ora 13.00.

30 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Gorbunov de recuzare a instanţei de la Judecătoria Deva, respinsă

Cererea lui Gorbunov de recuzare a instanţei de la Judecătoria Deva, respinsă

Cererea lui Gorbunov de recuzare a completului de judecată a fost respinsă în Camera de consiliul a Judecătoriei Deva, judecătorul argumentând că motivele lui Gorbunov nu sunt întemeiate pentru înlocuirea completului.

Procesul a fost reluat la ora 13.00 şi vor fi audiaţi trei dintre cei opt martori citaţi în această cauză.

La reluarea procesului a apărut şi un translator care îi va traduce lui Gorbunov declaraţiile celor trei martori.

Ceilalţi cinci martori citaţi în proces nu s-au prezentat.

Serghei Gorbunov a cerut, luni, recuzarea instanţei de la Judecătoria Deva, unde este judecat pentru tâlhărie, pe motiv că magistraţii nu au acceptat ca jurnaliştii să filmeze şedinţa de judecată şi pentru că în sală nu exista un translator şi niciun reprezentant al Ambasadei ruse.

"Nu vreau să tac din gură, vreau să spun presei ce se întâmplă. De fiecare dată când am încercat să vorbesc mi s-au pus piedici. Eu sunt cetăţeanul altei ţări, iar reprezentanţii mass-media vor ca eu să fac declaraţii, iar eu vreau să fac aceste declaraţii. În sală nu este niciun translator şi niciun reprezentant al Ambasadei ruse. Nu este normal şi vreau să fiu auzit", a declarat Serghei Gorbunov în faţa judecătorilor.

Judecătorul i-a explicat lui Gorbunov că la termenul iniţial a refuzat prezenţa unui translator şi că din acest motiv nu există un translator în sala de judecată.

Serghei Gorbunov a declarat, înaintea începerii procesului de la Deva în care este judecat pentru tâlhărie, că va da statul român în judecată pentru modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul atacului armat de la Braşov.

Citeşte şi:

Gorbunov ameninţă că va da statul în judecată

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici