Cererea lui Mihail Vlasov de schimbare a locului în care execută arestul la domiciliu, respinsă

Cererea formulată de Mihail Vlasov pentru schimbarea locului în care execută arestul la domiciliu a fost respinsă marţi, ca nefondată, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia urmând să fie contestată de avocaţii acestuia, la instanţa supremă.

912 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Mihail Vlasov de schimbare a locului în care execută arestul la domiciliu, respinsă

Mihail Vlasov (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, a cerut să nu mai execute arestul în Iaşi, acolo unde îşi are domiciliul, ci în Bucureşti, la locuinţa uneia dintre fiicele sale.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât menţinerea arestului la domiciliu în cazul lui Vlasov pentru încă 30 de zile, din 23 iulie până în 21 august.

Prin aceeaşi soluţie, Curtea de Apel Bucureşti "atrage atenţia inculpatului să aibă o atitudine civilizată în instanţă", în caz contrar acesta urmând să fie amendat.

În 9 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, la 11 aprilie, că este legală şi temeinică măsura arestului preventiv în cazul lui Vlasov. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care a decis ulterior, definitiv, ca preşedintele suspendat al CCIR să fie judecat în arest la domiciliu. Vlasov era în arest preventiv din 19 martie.

Tot Mihail Vlasov este urmărit penal în dosarul în care este cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov, fiind acuzat de şantaj, după ce l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spunându-i "că nu este bine ce face" şi că nu ar vrea "să sufere şi copiii altuia".

"La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Mihai Daraban, n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală", s-a arătat în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici