Certificate de vaccinare, vândute pe Telegram. Preţul pentru un certificat de vaccinare fals

  • Certificatele de vaccinare sunt vândute pe Telegram.
  • De cele mai multe ori sunt plătite cu monedă virtuală.
  • Certificate de vaccinare în alb pot fi obţinute uşor pe internet.
1087 afișări
Imaginea articolului Certificate de vaccinare, vândute pe Telegram. Preţul pentru un certificat de vaccinare fals

Certificate de vaccinare, vândute pe Telegram. Preţul pentru un certificat de vaccinare fals

Germania are o unitate specială care să lupte împotriva pieţei neagră a certificatelor de vaccinare. Anchetatorii au descoperit o reţea care vindea online paşapoarte COVID-19 false.

Fraudatorii folosesc ca instrument de comunicare, Telegram, o aplicaţie de mesagerie criptată. Preţul pentru un certificat de vaccinare fals este de 100 de euro. Iar plata se făcea de cele mai multe ori cu monede virtuale. Chiar dacă oferta le-a surâs multor oameni, care au vrut să plece în vacanţă, fără a se vaccina, o parte dintre cei care au apelat la aceste servicii, au plătit suma şi nici n-au primit nimic la schimb.

Până acum, ei au identificat şase presupuşi fraudatori care ar putea primi pedepse dure, inclusiv închisoarea. Din informaţiile descoperite, certificatele se vindeau necompletate, iar ştampilele medicilor se obţineau online. Printre cei anchetaţi se numără şi un medic din Munchen care este suspectat de fraudă. Iar săptămâna trecută, poliţia a perchiziţionat clinica unde el profesează pentru a găsi dovezi.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici