Veşti bune pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES). Cum vor fi repartizate locurile în licee. CALENDAR

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, vineri, că a fost publicat ordinul care reglementează acordarea unor locuri distincte pentru elevii care au cerinţe educaţionale speciale.

902 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES). Cum vor fi repartizate locurile în licee. CALENDAR

Veşti bune pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES). Cum vor fi repartizate locurile în licee. CALENDAR

Elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din învăţământul special şi de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, au la dispoziţie locuri distinct alocate.

Potrivit ordinului aprobat de Ministerul Educaţiei, aceştia vor depune, în perioada 30 iunie - 5 iulie, la comisiile judeţene de admitere cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate.

Repartizarea lor pe locurile distincte se va face în 6 iulie. Totodată, elevii cu cerinţe educaţionale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie.

De asemenea, elevii cu CES din învăţământul special şi de masă, absolvenţi ai claselor a VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie - 3 august 2020.

„Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen şi care totuşi doresc să susţină probele în perioada 22 - 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Naţională, în conformitate cu prevederile legale. Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare şcolară şi profesională a elevului”, a mai anunţat MEC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici