CET Arad SA a fost vândut

La începutul săptămânii trecute, firma de origine elveţiană AOT a cumpărat CET Arad SA, centrala mare din afara oraşului, aflată în insolvenţă.

1389 afișări
Imaginea articolului CET Arad SA a fost vândut

FOTO Aradon/Facebool

În prezent, singura activitate de la CET Arad este desfăşurată de AOT Energy, care foloseşte (sub formă de închiriere) motoarele de acolo. 
 
Important de precizat faptul că, din cauza deciziei votate în adunarea creditorilor din februarie, compania elveţiană ar putea  „redirecţiona” în propriul cont şi datoriile de peste 20 de milioane de lei pe care centrala mică, CET Hidrocarburi, le are faţă de CET Arad SA.

Primăria s-a opus, dar majoritatea creditorilor au decis deja ce se întâmplă cu datoriile CET Hidrocarburi

„Creditorii CET Arad SA s-au reunit într-o şedinţă, în 20 februarie, la sediul din Timişoara a Eurosmart – administratorul judiciar al CET Arad SA, unde au avut de stabilit ce se va întâmpla cu dreptul de creanţă a CET Arad SA asupra datoriilor pe care le are CET Hidrocarburi SA (centrala mică, din oraş). Cum printre creditori se află şi Primăria Arad (Municipiul Arad), am fost curioşi să aflăm care a fost poziţia reprezentantului municipiului Arad la şedinţa respectivă şi cum a votat. Pentru a afla acest lucru, am solicitat un răspuns scris Primăriei Arad, răspuns pe care l-am primit în data de 17 martie. „Soldul datoriei CET Hidrocarburi SA faţă de CET Arad SA la data de 28.02.2023 a fost de 23.743.153,33 lei – debit principal şi 3.625.330,50 lei – penalităţi calculate până la data de 31.01.2023”, ne-a informat municipalitatea”, arată cotidianul Special Arad. 
 
 
Pe ordinea de zi a şedinţei au fost supuse la vot, la solicitarea AOT Energy, două puncte care prevedeau practic acelaşi lucru: scoaterea la licitaţie a creanţelor pe care le are CET Hidrocarburi pentru CET Arad SA. Deşi Primăria Arad s-a opus acestui lucru, decizia a trecut de vot, fiind nevoie de o majoritate relativă, transmite cotidianul Special Arad.
 

Citeşte mai multe despre vânzarea CET Arad SA pe Special Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici