Cetăţean sârb reţinut la Moraviţa în legătură cu jaful armat de la Galaţi

Un cetăţean sârb de 39 de ani, suspect în cazul jafului armat de la sucursala BRD din zona Portului Galaţi, a fost reţinut, joi, de poliţiştii de frontieră timişeni, la Moraviţa, în timp ce încerca să iasă din ţară cu un camion.

21 afișări
Imaginea articolului Cetăţean sârb reţinut la Moraviţa în legătură cu jaful armat de la Galaţi

Cetăţean sârb reţinut la Moraviţa în legătură cu jaful armat de la Galaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic, cetăţeanul sârb era dat în consemn la frontieră.

"Un cetăţean sârb, în vârstă de 39 de ani, suspect în cazul jafului de la Galaţi, a fost prins de poliţiştii de frontieră la vama Moraviţa, în timp ce încerca să iasă din ţară, aflându-se la volanul unui camion. La controlul documentelor, poliţiştii de frontieră au sesizat că cetăţeanul sârb este dat în consemn la frontieră şi au decis reţinerea acestuia", a spus Gaic.

Acesta a adăugat că, în momentul în care a fost reţinut, cetăţeanul sârb nu a opus rezistentă, spunând doar că este vorba de o confuzie, după care nu a dorit să facă alte declaraţii.

Potrivit sursei citate, camionul pe care îl conducea bărbatul şi care era încărcat cu detergenţi a fost sigilat de poliţiştii de frontieră timişeni.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş a precizat că suspectul va fi predat "beneficiarului consemnului", care este IGPR.

Ciprian Gaic a afirmat că cercetările continuă în acest caz.

Liliana Constanda, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Galaţi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, dacă este vorba despre un suspect în cazul jafului armat de la o sucursală bancară din Galaţi, procedura impune aducerea acestuia la Galaţi pentru audieri şi pentru emiterea unui mandat de reţinere dacă va fi cazul.

Luni, la ora 13.40, poliţiştii au fost sesizaţi prin Serviciul 112 că două persoane au pătruns în sediul sucursalei BRD de pe strada Portului din Galaţi, l-au ameninţat pe paznic cu un pistol şi au sustras din casa de bani aproximativ 100.000 de lei.

Marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici, a declarat că una dintre casierele filialei bancare din Galaţi unde a avut loc un jaf armat este cercetată penal pentru neglijenţă în serviciu, fiind acuzată că nu a respectat procedurile de securitate în astfel de situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici