Cetăţeni din Irak, India şi Pakistan, care au vrut să ajungă în Spaţiul Schengen, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Arad au oprit, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, în zona Nădlac, 17 cetăţeni din Irak, India şi Pakistan, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

86 afișări
Imaginea articolului Cetăţeni din Irak, India şi Pakistan, care au vrut să ajungă în Spaţiul Schengen, opriţi la frontieră

Cetăţeni din Irak, India şi Pakistan, care au vrut să ajungă în Spaţiul Schengen, opriţi la frontieră

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, au fost depistate 17 persoane, între care 11 bărbaţi, două femei şi patru minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

În urma verificărilor poliţiştilor, s-a stabilit că e vorba de cetăţeni din Irak, India şi Pakistan, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 32 ani, iar copiii între 3 şi 17 de ani. De asemenea, poliţiştii de frontieră au aflat că o parte din ei sunt solicitanţi de azil în România, iar ceilalţi au intrat legal în ţară.

Cele 17 persoane le-au declarat poliţiştilor de frontieră că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici