Cetăţeni evacuaţi dintr-un imobil din centrul Capitalei refuză locuinţele sociale date de primărie

Mai multe familii, evacuate începând din luna mai dintr-un imobil de pe Bulevardul Regina Maria din Sectorul 4, refuză locuinţele sociale date de primărie pe motiv că spaţiul oferit este mult prea mic.

302 afișări

Peste zece persoane, dintre care unele evacuate luni, altele şi cu cinci luni în urmă, dintr-un imobil de pe Bulevardul Regina Maria, au ieşit în stradă marţi, cerând autorităţilor locale soluţii.

"Am fost evacuaţi pentru că a revendicat proprietarul casa. Ne-am conformat hotărârii judecătoreşti care este definitivă şi irevocabilă, am respectat legea, nu ne-am opus asupra evacuării", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Ionescu, care a precizat că are dosare depuse pentru o altă locuinţă, de cinci ani, atât la Primăria Sectorului 4, cât şi la Primăria Muncipiului Bucureşti.

Cetăţenii evacuaţi susţin că nu pot accepta locuinţele sociale oferite deoarece spaţiul este foarte mic şi impropriu nevoilor pe care aceştia le au.

"Cei de la Primăria Sectorului 4 ne-au oferit un apartament de 12 metri pătraţi, în camera din acest spaţiu fiind şi bucătăria şi baia. Nu am acceptat, pentru că acolo nu sunt condiţii de trai, am mai mare garanţia aici în stradă decât acolo în casă", a declarat un alt cetăţean.

Un bătrân spune, la rândul său, că el şi soţia, ambii bolnavi de cancer, sunt înscrişi pe lista de urgenţe a primăriei de sector, dar de doi ani nu se găseşte pentru ei o altă locuinţă, în afara celor de 12 metri pătraţi. "La noi nu este vorba de menţinerea standardelor pe care le-am avut 60 de ani, însă, având în vedere situaţia nostră, avem nevoie de linişte şi nu putem accepta orice locuinţă", a declarat Tănase C.

"Dintre chiriaşii imobilului din strada Regina Maria nr. 23, un număr de 12 au depus dosare la Primăria Sectorului 4 pentru atribuirea unei locuinţe, iar 11 dintre aceştia au depus cereri pentru atribuirea de locuinţe sociale, la Direcţia Spaţiu Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Întrucât dosarele nu sunt complete, solicitanţilor li s-a cerut completarea documentaţiei necesare" au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 4, luni, după acţiunea executorilor, familiilor evacuate li s-a oferit câte o locuinţă socială în singurul imobil în care administraţia locală deţine astfel de locuinţe, precum şi posibilitatea ca bătrânii să se mute într-un cămin de bătrâni, iar copiii, într-un centru pentru minori.

"Analizând situaţia dvs. atât din punct de vedere legal, dar şi uman, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti nu a putut să vă ofere decât o locaţie de tip locuinţă socială, formată din două camere, confort trei, aflată în Aleea Nehoiu nr. 2-12, bloc F12, pe care aţi refuzat-o categoric, motivând că spaţiul nu poate satisface nevoile locative al familiei dvs.", se arată în răspunsul către una dintre persoanele evacuate.

În imobilul din Bulevardul Regina Maria nr. 23, au locuit 25 de familii, a căror evacuare a început în luna mai.

Imobilul şi terenul aferent, de 1.023 de metri pătraţi, le-au fost restituite celor trei proprietari în februarie 2008. Ulterior aceştia au câştigat în instanţă şi anularea contractelor de vânzare - cumpărare încheiate, în baza Legii nr. 112/1995, pentru mai multe apartamente din imobil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici