Cetăţenii care vin din statele care nu sunt în lista celor exceptate de la carantină au obligaţia izolării

  • Cetăţenii care vin în ţara noastră din statele care nu se regăsesc pe lista statelor exceptate de la carantină, dar care tranzitează ţări care sunt exceptate, au în continuare obligaţia izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere)
  • Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00,
11149 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii care vin din statele care nu sunt în lista celor exceptate de la carantină au obligaţia izolării

Cetăţenii care vin din statele care nu sunt în celor exceptate de la carantină au obligaţia izolării

Cetăţenii care vin în ţara noastră din statele care nu se regăsesc pe lista statelor exceptate de la carantină, dar care tranzitează ţări care sunt exceptate, au în continuare obligaţia izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere), precizează GCS.

Excepţie fac cetăţenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU şi care petrec în ţările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România, potrivit articolului 1, punctul 2 din Hotărârea numărul 28 a CNSU.

Statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici