Cezar Preda: Liderii de sindicat din învăţământ s-au pripit când au declanşat protestele

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda, deputat de Buzău, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că liderii de sindicat ai profesorilor s-au pripit când au declanşat protestele în învăţământ, susţinând că unii dintre ei au vrut doar să apară la televizor.

34 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Liderii de sindicat din învăţământ s-au pripit când au declanşat protestele

Cezar Preda: Liderii de sindicat din învăţământ s-au pripit când au declanşat protestele (Imagine: Mediafax Foto)

Cezar Preda a afirmat că atât el, cât şi colegii săi deputaţi şi senatori au fost dispuşi să discute cu liderii de sindicat, însă aceştia au preferat să intre în grevă prin suspendarea cursurilor pe o durată de patru zile, în judeţul Buzău fiind închise peste 160 de şcoli.

Vicepreşedintele PDL a spus că sindicaliştii au preferat mai degrabă să apară la televizor decât să aştepte rezolvarea situaţiei.

"Liderii de sindicat care au avut ca partener de discuţii atât Prefectura, cât şi deputaţii şi senatorii au agreat până la urmă întreaga noastră responsabilitate şi dorinţa de a face paşii pe care domniile lor îi aşteptau, însă am constatat că au preferat o situaţie în care pe noi, pe Buzău, să ne aducă în prima pagină a ziarelor şi a televiziunilor numai pentru a fi fotogenici. Nu se rezolvă aşa. Mie îmi place să mă gândesc întotdeauna la ce înseamnă oraşul meu, judeţul meu, onoarea mea şi până la urmă posibilitatea mea ca cetăţean al acestui loc să pot să dialoghez cu cetăţenii de aici şi să îmi rezolv problemele în loc să devin vedetă de televiziune. Eu am garanţia că politica naţională privind educaţia aşa cum a fost stabilită de ieri (n.r. - miercuri) de la Iaşi începând, şi cum va fi implementată în întregul sistem naţional de învăţământ va fi un succes pentru că este unul din obiectivele partidului", a spus Preda.

Cezar Preda a adăugat că "nu există probleme majore în ceea ce priveşte asigurarea resurselor legal constituite pentru asigurarea salariilor".

Deputatul buzoian a precizat că "toate inadvertenţele constatate au avut ca sursă un calcul greşit în ceea ce înseamnă sistemele de contabilitate şi gestiune financiară din instituţii, acestea urmând să se corijeze".

Liderul PDL Buzău a mai spus că regretă, însă, că judeţul Buzău a devenit, din cauza grevei declanşate de profesori, "un exemplu în această ţară fără să fie nevoie".

În judeţul Buzău, profesorii afiliaţi Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău au protestat, joi la prânz, în faţa Primăriei, în timp ce peste 4.000 de cadre didactice din şcolile buzoiene se află, începând de marţi şi până vineri, în grevă prin refuzul de a intra la cursuri nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile integrale pe luna februarie.

Miercuri, peste o mie de sindicalişti ai FSLI au organizat un miting la Iaşi, oprindu-se pentru o jumătate de oră în faţa Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", unde s-a desfăşurat şedinţa de Guvern. Sindicaliştii au scandat "Hoţii! Hoţii!", "Ieşiti afară!", "Mincinoşii" şi "Demisia".

Premierul Emil Boc a cerut sindicatelor, la Iaşi, să înţeleagă că majorările salariale nu pot fi efectuate decât în raport cu resursele bugetare şi doar cu eliminarea sporurilor salariale care nu se regăsesc în legislaţie, dar au fost incluse în contractele colective de muncă.

El s-a întâlnit cu o delegaţie a sindicaliştilor care au protestat în faţa Prefecturii Iaşi, afirmând la finalul discuţiei că dialogul va continua, dar că legile reformei trebuie aplicate pentru ca România să poată depăşi criza economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici